Zo installeer je de Android Q bèta op je smartphone

Door: Rens Blom | 15 maart 2019 06:10

How To

Google heeft de eerste bèta van de nieuwste Android-versie uitgebracht. Je kan Android Q installeren op een Pixel-smartphone, en later ook op veel andere smartphones. Onderstaand stappenplan legt uit hoe je Android Q op je toestel zet.

Android Q is de tiende Android-versie en volgt Android 9.0 (Pie) op. Google geeft aan dat de definitieve versie van Q in het derde kwartaal komt. Doorgaans is dit augustus. Vermoedelijk maakt Google dan ook (pas) bekend waar de Q voor staat. Android-versies worden vernoemd naar zoete lekkernijen, waaronder KitKat, Icecream en Lollipop.

Gisteren publiceerden we een artikel waarin we vertellen wat er nieuw is in Android Q.

De eerste Android Q-bèta is bedoeld voor ontwikkelaars. Bèta 2 verschijnt begin april en voegt verbeteringen en mogelijk vernieuwingen toe, wat ook geldt voor bèta 3 (begin mei). De vierde bèta zou vooral technische wijzigingen met zich meebrengen die interessant zijn voor (app)ontwikkelaars. De vijfde en zesde bèta's moeten een bijna definitieve Android Q-versie leveren en zijn vooral bedoeld voor kleine bugfixes. Gebruikers van de bèta's kunnen de komende maanden feedback geven zodat Google de software visueel en onder de motorkap kan verbeteren.

Android Q installeren: volg dit stappenplan

Belangrijk om te weten is dat de eerste Android Q bèta echt een 'versie één' is. De software verkeert nog in de testfase en veel apps crashen omdat ze nog niet geoptimaliseerd zijn voor Q. De bèta is dan ook bedoeld voor app-ontwikkelaars en smartphonefabrikanten, maar jij als consument kan Android Q ook alvast installeren.

Op dit moment kan je Android Q installeren op een handvol smartphones, die allen niet officieel te koop zijn in Nederland. Het gaat om de Google Pixel 1 (XL), Pixel 2 (XL) en Pixel 3 (XL). In de komende maanden krijgen meer toestellen van allerlei merken ondersteuning voor (nieuwere) bèta's van Android Q, zo heeft Google bevestigd.

Heb je een Pixel-smartphone en wil je de instabiele Android Q-versie al uitproberen? Ga dan naar de officiële website van Android Q en log in met het Google-account dat gekoppeld is aan je Pixel. Geef aan op welke smartphone je Android Q wilt installeren en wacht tot je aanvraag is goedgekeurd door Google. Het is niet helemaal duidelijk hoelang je geduld moet hebben.

Als je verzoek om deelname aan de bèta is goedgekeurd, krijg je vanzelf een notificatie op je Pixel. Klik erop en bevestig dat je de Android Q bèta wil installeren. Let op: de software is ruim 1GB groot, dus download bij voorkeur via een wifi-netwerk. Schrik niet als je toestel op zwart gaat. Hij herstart namelijk meerdere keren tijdens het updaten. Wanneer de software geïnstalleerd is, volg je de instructies op je toestel en draai je vervolgens Android Q!

0 Reactie(s) op: Zo installeer je de Android Q bèta op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.