Zo kies je de beste smartphone

Door: richard-veenstra | 15 januari 2017 08:04

iPhone 7 Thuisknop
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3

Tip 09: Geheugen en cpu

Bij een pc zijn het geheugen en de kracht van de processor erg belangrijk. Ook voor een smartphone is dit een bepalende factor voor de snelheid. Toch is het niet zo makkelijk om te achterhalen wat de exacte specificaties zijn. De Samsung Galaxy S7 heeft een 2,3 GHz octacore-processor en vier gigabyte intern geheugen. De specificaties van de Apple iPhone 7 zijn niet meteen duidelijk, aangezien het bedrijf zijn eigen chips maakt. De A10 Fusion-chip in de iPhone 7 is een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,4 GHz. De chip heeft daarnaast een grafische processor (gpu) met zes kernen om video en games beter af te kunnen spelen. Over het geheugen van de iPhone 7 wordt nog geheimzinniger gedaan. De normale versie beschikt over twee gigabyte, de 7 Plus heeft drie gigabyte. In de praktijk hangt de werkelijke snelheid van een smartphone overigens van veel meer factoren af. Je kunt specificaties niet een-op-een vergelijken, omdat de samenwerking tussen hardware en besturingssysteem een belangrijke rol speelt. Dit bleek wel toen in een zogenaamde benchmarking-test van AnTuTu de recente iPhone alle concurrentie voor bleef. Op deze website vind je van alle smartphone-modellen enorm veel technische specificaties.

Tip 09 De A10 Fusion-chip in de meest recente iPhone.

Tip 10: Draadloos

Elke smartphone heeft natuurlijk een wifi-module en een 3G-module aan boord, maar een high-end smartphone beschikt over nog veel meer draadloze technieken. Bluetooth is standaard op alle smartphones, maar als je aan de slag wilt met domotica of home automation om apparaten in je huis te bedienen, dan heb je wel de laatste standaard nodig. Op dit moment is dat versie 4.2. Op de meeste smartphones uit 2016 is deze versie aanwezig. Bluetooth 5 wordt dit jaar voor smartphones beschikbaar. Om contactloos te kunnen betalen heeft je smartphone een NFC-chip nodig. NFC staat voor Near Field Communication is kan naast betaalterminals ook worden gebruikt om met wearables zoals ringen en fitness-trackers te communiceren.

Tip 10 Om contactloos te kunnen betalen, heeft je smartphone een NFC-chip nodig.
Als je aan de slag wilt met domotica heb je de laatste bluetooth-versie nodig

Makkelijke smartphone

Ben je op zoek naar een simpele smartphone, voor jezelf of voor een van je bejaarde ouders? Kijk dan eens naar de Simphone. Deze smartphone draait op Android en heeft extra grote pictogrammen. Het bedrijf biedt een jaar lang ondersteuning bij problemen. Voor meer informatie ga je hiernaartoe.

Kooptips

De drie kooptips betreffen deze keer twee topmodellen: de ene smartphone draait op iOS en de andere op Android. De derde kooptip is een Android-toestel dat zeer scherp is geprijsd maar toch alles in huis heeft wat je van een moderne smartphone mag verwachten.

Apple iPhone 7
Prijs: € 769,-

Het nieuwe model van de iPhone wordt met het meest recente besturingssysteem iOS 10 geleverd. Het toestel heeft een 4,7inch-display en een fantastische camera aan boord. De thuisknop is eveneens een vingerafdrukscanner en voor het eerst is de iPhone waterdicht. Wel even opletten, want de nieuwste iPhones hebben geen normale koptelefoonaansluiting meer. Grote broer 7 Plus is nog iets duurder, deze heb je vanaf 909 euro.

Samsung Galaxy S7
Prijs: € 699,-

De directe Android-concurrent van de iPhone is de Samsung Galaxy S7. Het display van de S7 is een van de beste die op dit moment op een smartphone is te krijgen en qua specificaties behoort de S7 tot de beste opties. Het apparaat heeft vier gigabyte geheugen en een octacore-processor aan boord. Je kunt de opslagruimte vergroten door er een microSD-kaart van maximaal 256 gigabyte in te stoppen. De S7 Edge heb je vanaf 799 euro.

Motorola Moto G4
Prijs: € 229,-

De Motorola G4 is een budget-smartphone met de performance van een high-end model. De smartphone heeft een 5,5inch-display en kan middels een microSD-kaart tot 256 gigabyte worden uitgebreid. De Moto G4 draait op Android 7 en heeft een octacore-processor aan boord. Handig is bovendien dat je twee simkaarten in de Moto G4 kunt stoppen.

0 Reactie(s) op: Zo kies je de beste smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.