Zo kijk je Virtual Reality-video's op YouTube

Door: lub-snoek | 09 november 2015 13:56

How To

Ben je de gelukkige eigenaar van een VR-bril en wil je hier YouTube video's mee kijken? Dankzij de laatste update van de YouTube-app op Android toestellen zijn er twee nieuwe VR-funties beschikbaar op het videoplatform.

Allereerst ondersteunt YouTube nu VR video, een interactieve video waarin je om je heen kunt kijken. Als je een video die VR ondersteunt afspeelt in volledig scherm, verschijnt er een Google Cardboard-logo rechtsonder in de video. Door hierop te drukken wordt de VR-functie gestart en kun je de telefoon in de Google Cardboard plaatsen voor de volledige VR-ervaring.

Rechtsonder verschijnt een Cardboard-logo.

Doordat de video is opgenomen met tientallen camera's die ieder een eigen hoek filmen, is het mogelijk om bijvoorbeeld op de top van een ijsberg 360 graden rond te kijken. Voor een overzicht van 360 graden video's met VR-ondersteuning, kan je op deze YouTube-pagina terecht.

In de VR-video kun je 360-graden om je heen kijken.

Reguliere video's in VR

Naast het afspelen van VR-video, heeft YouTube ook een theater-functie ingebouwd om standaard video's af te spelen die de VR-functie niet ondersteunen.

0 Reactie(s) op: Zo kijk je Virtual Reality-video's op YouTube

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.