Zo kun je Android uitproberen op je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 05 mei 2021 12:29

Samsung Galaxy S21
How To

Heb je een iPhone, maar twijfel je al lange tijd of je over moet stappen op een Android-telefoon? Goed nieuws: sinds kort kun je Android uitproberen op je iPhone.

De verkoop van de Galaxy S21-telefoons loopt redelijk op rolletjes, maar toch wil Samsung meer klanten aan zich binden. De smartphonefabrikant zet alles op alles om Apple-gebruikers te overtuigen om over te stappen op een Galaxy-telefoon door hen via een webapp kennis te laten maken met het Android-besturingssysteem.

Samsung ontwierp een interactieve website om iPhone-gebruikers een voorproefje te geven wat Galaxy-telefoons in huis hebben, zonder dat zij daadwerkelijk over te hoeven stappen. Sterker nog: het is niet eens nodig om een app te downloaden, gezien alles via de browser van je telefoon loopt. 

Zo werkt dat

Wie een voorproefje wil van het Android-besturingssysteem, gaat naar www.itest.nz. Scan met je iPhone de QR-code die in beeld verschijnt en in de Camera-app krijg je vervolgens een linkje te zien naar dezelfde website, maar dan de mobiele versie ervan. De website vraagt je om de pagina op te slaan op je beginscherm. Dit doe je door onderin het scherm te tikken op het vierkantje met een pijl die naar boven wijst. Kies voor Zet op beginscherm en daarna voor Voeg toe. Op je beginscherm vind je nu Samsung iTest. Dit lijkt in de eerste instantie een app, maar is in feite dus een opgeslagen bladwijzer. 

Scan de QR-code met je iPhone.

Tik erop en na de inleidende tekst krijg je het beginscherm te zien zoals je die ook zou zien als je een telefoon van Samsung hebt, inclusief alle apps die standaard op een Galaxy-smartphone staan. De apps werken echt (tot op zekere hoogte uiteraard). Zo kun je daadwerkelijk een nummer bellen (je krijgt alleen nooit iemand aan de telefoon, want iedereen is "druk bezig met zijn nieuwe Galaxy-telefoon") of sms’jes versturen. Om de zoveel tijd krijg je berichtjes terug en word je zelfs gebeld. Maar schrik niet: het blijft een simulatie. 

Apps

Verder kun je kennis maken met Samsung Kids, de gezondheidsapp Samsung Health en Smart Switch, waarmee je gemakkelijk je gegevens van je iPhone kunt overzetten naar een nieuwe Galaxy-telefoon. Ook de functionaliteiten van de Camera-app en de Galaxy Store komen aan bod.

Hoewel het nog maar de vraag blijft of Samsung daadwerkelijk iPhone-gebruikers kan overtuigen om een Galaxy-telefoon aan te schaffen, doet de telefoonfabrikant wel degelijk een sterke (en hilarische) poging. 

Ben je overtuigd van het Android-besturingssysteem en wil je overstappen? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

In een handomdraai wordt je iPhone een Samsung Galaxy.

0 Reactie(s) op: Zo kun je Android uitproberen op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.