Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Zo kun je je account op Instagram verwijderen

Door: Chwhynny Overbeeke | 24 november 2016 13:42

None
How To

Als je Instagram beu bent, kun je je account tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen. Wil je je account tijdelijk op pauze zetten? Of wil je helemaal Instagram verwijderen? Zo doe je dat.

Instagram is een populaire sociale mediadienst waar je je foto's met anderen kunt delen. Als je de dienst niet meer gebruikt, of als je besluit dat je je content liever toch niet op het internet wilt hebben staan, dan kun je je account tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen. Lees ook: Zo stuur je verdwijnende foto's op Instagram.

Account deactiveren

Je hoeft je account niet te deactiveren om ervoor te zorgen dat bepaalde mensen je content niet kunnen zien. Het is mogelijk om via de privacy-instellingen mensen te blokkeren of beperkingen op te leggen.

Als je je account deactiveert, wordt deze samen met al je foto's, commentaren en likes verborgen zodat anderen ze niet meer kunnen zien. De content wordt echter niet verwijderd. Als je opnieuw op de dienst inlogt wordt alles weer zichtbaar en toegankelijk.

None
Via de website van Instagram kun je je account tijdelijk opschorten.

Het is niet mogelijk om vanuit de Instagram-app je account te deactiveren. Hiervoor moet je naar de website van Instagram gaan en op de dienst inloggen. Dit kan vanaf je computer of je mobiele apparaat. Klik of druk rechts bovenaan op je gebruikersnaam en kies Profiel bewerken. Selecteer vervolgens Mijn account tijdelijk uitschakelen en volg de instructies op het scherm.

Account verwijderen

Als je je account verwijdert, wordt deze samen met al je foto's, video's, volgers, commentaren en likes volledig en permanent verwijderd.

Op deze pagina kun je je account verwijderen. Hiervoor zul je ingelogd moeten zijn. Er zal gevraagd worden waarom je je account wilt verwijderen, zodat de ontwikkelaars met jouw feedback de dienst kunnen verbeteren. Deze vraag moet je beantwoorden voordat je je account kunt verwijderen. Daarna kun je op Mijn account definitief verwijderen drukken of klikken.

None
Ook helemaal verwijderen is een optie, maar definitief betekent echt definitief.

Als je Instagram later toch weer wilt gaan gebruiken, kun je geen account aanmaken met dezelfde gebruikersnaam als voorheen, en je oude account kan niet opnieuw geactiveerd worden.

Wist je dat Computer!Totaal ook een Instagram-account heeft? Je vindt ons op @computer_totaal.

4 Reacties op: Zo kun je je account op Instagram verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 maanden, 3 weken geleden
    Ik heb mijn account uitgeschakeld en krijg het niet meer ingeschakeld. Ik wil graag mijn account terug.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 10 maanden geleden
    ik heb het ook uitgeschakelt en weet niet hoe ik het trug moet krijgen
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 9 maanden, 3 weken geleden
    ik heb precies het zelfde probleem!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 9 maanden, 3 weken geleden
    hoe heb je het gedaan?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.