Zo kun je je nummer wijzigen in WhatsApp

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 april 2016 14:34

How To

Als je een nieuw nummer hebt maar dezelfde telefoon wilt blijven gebruiken, moet je om WhatsApp-berichten te kunnen blijven ontvangen je telefoonnummer updaten in de app. Hoe werkt dit?

Wanneer je WhatsApp op je telefoon installeert, moet je je nummer verifiëren. Als je daarna echter een ander telefoonnummer krijgt, moet je de app laten weten dat het nummer gewijzigd is, anders kun je geen berichten meer ontvangen en versturen. Lees ook: Zo kun je ongemerkt een WhatsApp-bericht lezen.

Dat komt doordat je oude nummer nog in WhatsApp staat en je vrienden je oude nummer nog op hun telefoon hebben staan. Zorg dus ook dat al je kennissen en vrienden van je nummerwijziging op de hoogte zijn.

Nummer wijzigen in Whatsapp

Om je nummer in WhatsApp te wijzigen moet je de app openen en op het icoon met de drie puntjes drukken. Druk vervolgens op Istellingen. Ga naar Account en klik op Nummer wijzigen.

De app verzoekt je nu om te controleren of je daadwerkelijk sms'jes en oproepen op je nieuwe nummer kunt ontvangen. Ga pas akkoord als je zeker weet dat je nieuwe nummer volledig functioneel is.

Voer dan je oude en je nieuwe nummer in en druk op Klaar om de wijzigingen op te slaan.

1 Reactie(s) op: Zo kun je je nummer wijzigen in WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 april 2016 19:58 Anoniem
    0687512057
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.