Zo kun je verwijderde SMS'jes terughalen op je Android telefoon

Door: Chwhynny Overbeeke | 21 januari 2016 08:08

How To

Als je op je Android telefoon per ongeluk een SMS conversatie hebt weggegooid, is het niet eenvoudig om dat ongedaan te maken. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Heb je per ongeluk een belangrijk SMS-bericht weggegooid? Helaas staat er in de instellingen van je Android telefoon geen hersteloptie. Er zijn wel een aantal apps verkrijgbaar in de Google Play Store waarmee je verwijderde berichten terug kunt halen, maar ze zijn niet allemaal even effectief, en als ze al werken is het helemaal niet zeker of daadwerkelijk alles hersteld zal worden. Hier bespreken we hoe je zelf kunt proberen om je verwijderde SMS'jes terug te halen. Lees ook: 7 tips om je Android-smartphone sneller te maken.

Waarom is het zo lastig om een verwijderde SMS terug te halen? Waarom kan dat niet gewoon via de instellingen? De data van SMS-berichten staat in een lokale database op je Android telefoon opgeslagen. Als deze eenmaal is aangepast, is de data weg. En als het geheugen te vol staat met SMS'jes worden de oudste berichten overschreven. In dat geval is het helemaal lastig om je SMS'jes terug te halen.

Om te beginnen moet je zeker weten dat het om een verwijderd SMS-bericht ging en niet een ander type communicatie zoals Facebook Messenger, WhatsApp, enzovoorts, want veel van deze diensten hebben hun eigen (vaak eenvoudigere) manieren om verwijderde berichten terug te halen.

Als je zeker weet dat het inderdaad een SMS-bericht was, kun je proberen contact op te nemen met je mobiele aanbieder om te kijken of je berichten nog ergens op hun servers staan. De kans is klein, maar het is het proberen waard.

Met speciale software kun je SMS-berichten terughalen.

Heeft dat niet mogen baten, dan zul je speciale software moeten gebruiken omdat je Android telefoon zelf geen herstelopties biedt. Het vervelende hieraan is dat je dergelijke software in veel gevallen root-toegang moet geven zodat deze toegang tot je bestanden kan krijgen. Dit kan beveiligingsrisico's met zich meebrengen en in het ergste geval kan het tot gevolg hebben dat je telefoon onbruikbaar wordt.

Als je bereid bent om root-toegang te verlenen, kun je Android Data Recovery van FonePaw gebruiken om naar verwijderde berichten te zoeken en ze te herstellen in CSV/HTML formaat.

De software is helaas prijzig (49,95 US dollar), maar je kunt er veel meer mee dan alleen maar verloren SMS'jes terughalen. De software kan allerlei soorten data herstellen, waaronder contacten, belgeschiedenis, foto's, audio- en videobestanden, en documenten.

Met de software van FonePaw kun je nog veel meer soorten data herstellen.

Als je met de software van FonePaw een SMS-bericht herstelt krijg je niet alleen de inhoud te zien, maar ook wanneer het bericht verzonden was, en de naam en het telefoonnummer van de afzender of geadresseerde. Op de website van het bedrijf staat duidelijk uitgelegd hoe het herstelproces in zijn werk gaat.

Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen hoe belangrijk je verloren berichten zijn, want het kan flink wat geld en/of moeite kosten om ze terug te halen.

1 Reactie(s) op: Zo kun je verwijderde SMS'jes terughalen op je Android telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 januari 2016 11:32 Felix123
    Goede post . Dank je. In feite heb ik vaak een backup van al mijn data naar de PC regelmatig met een gratis en draadloos gereedschap - AirMore . Het is heel gemakkelijk te gebruiken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.