Zo gebruik je widgets op je Android-telefoon

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 maart 2016 07:13

How To

Met widgets word je vanaf je Android thuisscherm in real-time van allerlei zaken op de hoogte gehouden. Hier laten we zien hoe je ze kunt installeren.

Bij mobiele besturingssystemen draait het natuurlijk voornamelijk om apps, maar widgets mogen niet over het hoofd gezien worden als superhandige extraatjes. Hiermee is het namelijk mogelijk om direct vanaf het thuisscherm van je Android-apparaat live updates te zien, zoals het weer, nieuws, e-mail enzovoorts, of snelle acties uit te voeren zoals bijvoorbeeld een e-mail opstellen - zonder dat je hiervoor een app hoeft te openen. Lees ook: De 35 beste Android-apps van 2015.

Widgets op je thuisscherm zetten

Omdat widgets constant geüpdatet worden, verbruiken ze wel veel energie, dus als je op je batterijduur moet letten is het een goed idee om er niet teveel te gelijk op je thuisscherm te zetten.

Als je een app installeert die ook een widget heeft, wordt ook meteen de widget op je apparaat geïnstalleerd. Om een widget op je thuisscherm te zetten moet je het volgende doen. Houd een lege ruimte op je thuisscherm ingedrukt. Vervolgens verschijnt er onderaan het scherm een Widgets optie. Als je hierop drukt, kun je kiezen uit de verschillende widgets die de apps die op je telefoon geïnstalleerd zijn te bieden hebben. Houd de widget die je wilt kiezen ingedrukt. Deze wordt dan transparant en kan naar een willekeurige lege ruimte op één van je thuisschermen versleept worden.

Let op: Om een widget neer te kunnen zetten moet er genoeg lege ruimte zijn. Sommige widgets zijn groter van formaat dan andere. Als er niet genoeg ruimte is, zul je een aantal apps moeten verplaatsen om ruimte voor de widget te maken, of een extra pagina op je scherm toevoegen.

1 Reactie(s) op: Zo gebruik je widgets op je Android-telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 maart 2016 10:04 Anoniem
    dankje
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.