Zo stel je Niet Storen in op je Samsung Galaxy-apparaat

Door: Justin Doornekamp | 12 september 2021 09:00

Samsung Galaxy A52
How To

Soms wil je gewoon echt even niet gestoord worden en dan zijn meldingen op je telefoon niet wenselijk. Door de Niet Storen-functie aan te zetten komen notificaties nog wel binnen, maar licht je telefoon niet op. Zo word je niet langer afgeleid als je berichtjes ontvangt. Hoe je de functie aanzet op je Samsung Galaxy-telefoon leggen we in dit artikel uit.

In principe hebben alle Android-telefoons, net als iPhones, een Niet Storen-functie, maar je moet wel even weten hoe je die kunt inschakelen en eventueel kunt aanpassen. Gelukkig is dit niet heel ingewikkeld. Nadat je vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden hebt geveegd, tik je op Niet Storen

Aanpassen

Vervolgens kun je nog het een en ander aanpassen, bijvoorbeeld als je meldingen van bepaalde afzenders nog wel wilt zien. Ga hiervoor naar Geluid en trillen in de Instellingen-app op je smartphone en tik op Niet storen. Onder Waardoor 'Niet storen' mag worden onderbroken kun je bepalen wat je precies wilt blokkeren of toestaan.

Zo kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken of berichten blokkeren. Dit kunnen alle gesprekken of berichten zijn, maar je kunt ook aangeven dat bepaalde bellers prioriteit krijgen. Als zij jou dan bellen, dan wordt het telefoontje niet geblokkeerd. Je vindt in hetzelfde menu bovendien de optie Terugkerende bellers toestaan. Als een contactpersoon jou binnen vijftien minuten twee keer belt, dan komt het telefoongesprek door. Dergelijke opties zijn ook beschikbaar voor mensen die jou sms’jes sturen.

Onder het menu Waardoor 'Niet storen' mag worden onderbroken kun je ook bepalen welke apps jouw meldingen mogen sturen. Tot slot heb je de keuze om wekkers en andere onderbrekingen, zoals herinneringen of agenda-afspraken, toe te laten of te blokkeren.  

Tijd

Vervolgens is het mogelijk om in te stellen hoelang de Niet storen-functie aan moet blijven staan. Dit doe je ook in het Niet storen-menu, maar dan onder Duur voor ‘Snelle instellingen’. Als je hier de Niet storen-functie inschakelt kun je kiezen hoelang deze aan moet blijven staan: totdat je de optie zelf uitzet of na een bepaalde tijd.

Wil je degene die jou probeert te bellen laten weten dat je nu even niet beschikbaar bent, dan kun je dit eveneens in het Niet storen-menu regelen bij Automatisch antwoord. Geef aan welke contacten een berichtje moeten ontvangen als zij jou een sms sturen en hoe dat berichtje eruit moet zien, bijvoorbeeld ‘ik ben aan het autorijden en ik zie je bericht als ik op mijn bestemming aankom’. 

0 Reactie(s) op: Zo stel je Niet Storen in op je Samsung Galaxy-apparaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.