Zo verwijder je audio uit Live-foto's op je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 23 maart 2021 09:06

Apple iPhone 12 Mini
How To

Met Live Photo’s op je iPhone kun je foto’s maken die tot leven komen wanneer je ze op je scherm aanraakt. Je telefoon legt vast wat er anderhalve seconde vóór en na het nemen van de foto gebeurt en maakt daar een levendige foto van, inclusief audio. In sommige gevallen wil je misschien juist geen audio in je Live-foto's, wellicht omdat je van mening bent dat het geluid eigenlijk weinig toevoegt.

Gelukkig kun je het audiospoor in dergelijke foto’s verwijderen, waardoor je enkel de bewegende beelden te zien krijgt, zonder het geluid. 

Weg met het gele speakericoontje

Ga naar de Foto’s-app op je iPhone en tik op de Live-foto waarvan je de audio wilt verwijderen. Klik dan rechtsboven in het scherm op Wijzig. In het bewerkingsscherm dat je vervolgens te zien krijgt, vind je links onderin de Live Photo-knop, te herkennen aan de drie cirkels. Nu kun je de Live-foto’s bewerken.

Linksboven in het scherm vind je een geel speakericoontje en als je daarop tikt dan hoor je voortaan geen geluid meer onder de betreffende Live-foto. Aan het grijze speakericoontje met een streep erdoor kun je zien dat het geluid uitstaat.

Het geluid onder Live-foto’s staat overigens standaard uit als je voor bepaalde effecten hebt gekozen, zoals Herhaal of Stuiter. Deze effecten vind je door op een Live-foto te drukken in de Foto’s-app en deze omhoog te vegen.

Door op het gele speakericoontje te drukken, is de audio onder je Live-foto niet meer te horen.

Terugdraaien of herstellen

Wil je toch wel weer geluid onder de bewegende foto, dan kun je nogmaals op het speakericoontje drukken. De originele Live-foto wordt overigens bewaard op je smartphone, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je bepaalde bewerkingen niet meer kunt terugdraaien. Om al je bewerkingen terug te draaien, klik je binnen het bewerkingsscherm op Herstel, rechtsonder in beeld. 

Geen geluid meer

In het bewerkingsscherm kun je overigens ook snijden in de duur van de bewegende foto. Dit doe je door de tijdsbalk aan het begin of einde te verslepen, zoals je ook zou doen als je een video wilt inkorten.

Ben je tevreden, dan klik je rechtsonder op Gereed om de bewerking door te voeren. Iedere keer als je nu de Live-foto bekijkt, hoor je daar geen geluid meer onder, en ook als je de foto zou delen op bijvoorbeeld social media is het geluid automatisch uitgeschakeld. 

0 Reactie(s) op: Zo verwijder je audio uit Live-foto's op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.