Zo werkt de WhatsApp vakantiemodus

Door: Martin Gijzemijter | 22 oktober 2018 15:00

How To

Als het aan WhatsApp ligt kom je helemaal tot rust tijdens uitstapjes, dankzij de langverwachte WhatsApp vakantiemodus. Deze functie gaat ervoor zorgen dat WhatsApp-groepsgesprekken die je even niet wilt zien, ook daadwerkelijk niet meer naar de voorgrond komen.

Op dit moment is de vakantiemodus nog niet beschikbaar in de officiële versie, maar mocht je je de bètaversie van de app op je smartphone hebben, dan kun je er al wél van profiteren. Wanneer je de functie activeert (je vindt hem in Instelllingen / Meldingen), dan lijkt er in eerste instantie niet zoveel te veranderen.

Stil is stil

De kracht zit hem echter in het subtiele verschil, want de WhatsApp-vakantiemodus zorgt ervoor dat gesprekken die je op Stil hebt gezet én gesprekken die je hebt gearchiveerd, niet meer om je aandacht vragen wanneer er een nieuw bericht in geplaatst wordt. Nu kreeg je natuurlijk al geen notificatie meer van een stil gesprek, maar als je WhatsApp opende, kon je nog wel zien dat er een nieuw bericht in het gesprek was. En vervelender nog: een gesprek dat je had gearchiveerd, werd door een nieuw bericht doodleuk uit het archief gehaald en bovenaan gezet. Deze nieuwe modus voorkomt dat dat gebeurt, zodat je, als je op vakantie bent, ook daadwerkelijk van je rust kunt genieten, maar wel alsnog alle berichten kunt lezen als je thuis bent.

Het is nog niet bekend wanneer we precies van de WhatsApp-vakantiemodus kunnen gaan gebruiken. Wanneer een feature wordt toegevoegd aan de bètaversie is het doorgaans een kwestie van enkele weken/maanden voordat de rest van de wereld er ook toegang tot krijgt.

1 Reactie(s) op: Zo werkt de WhatsApp vakantiemodus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 oktober 2018 16:52 blablablablaap
    Krijgen de whatsup 'vrienden' ook bericht dat met vak ben en dat ik dus niet thuis ben?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.