Zo zorg je dat WhatsApp je nummer niet aan Facebook geeft

Door: Daan Doedens | 29 augustus 2016 10:18

How To

Waar veel WhatsApp-gebruikers al sinds de overname door Facebook bang voor waren, gaat gebeuren: volgens de nieuwe servicevoorwaarden mag Facebook je nummer uit WhatsApp halen en gebruiken voor advertentiedoeleinden. Je kunt je telefoonnummer gelukkig geheim houden - maar wees er wel snel bij.

Servicevoorwaarden aanpassen

Er zijn twee manieren om ervoor te zorgen dat WhatsApp je telefoonnummer niet automatisch aan Facebook geeft. De eerste moet je doen voor je de nieuwe servicevoorwaarden blind accepteert (wat je natuurlijk nooit doet, maar toch). Lees ook: In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop.

Als je de nieuwe voorwaarden krijgt voorgeschoteld, klik je in plaats van op Accepteren op Lees meer. Je krijgt dan de mogelijkheid het vinkje bij de optie Deel mijn WhatsApp-accountinfo met Facebook uit te zetten.

Wees er wel snel bij, want je hebt maar 30 dagen om je instellingen aan te passen.

30 dagen

Ook als je de voorwaarden al hebt geaccepteerd of je hebt ze niet gezien, kun je het delen van je gegevens alsnog stoppen. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Account en zet het vinkje bij Mijn accountinfo delen uit. Je telefoonnummer zal nu niet met Facebook worden gedeeld.

Wees er wel snel bij, want je hebt maar 30 dagen om je instellingen aan te passen. Daarna gelden gewoon de nieuwe servicevoorwaarden en mag Facebook je nummer gebruiken voor advertentiedoeleinden.

0 Reactie(s) op: Zo zorg je dat WhatsApp je nummer niet aan Facebook geeft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.