'Google bouwt eigen entertainmentsysteem'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 10 februari 2012 10:27

Apps & Software

Google werkt achter de schermen aan een eigen home-entertainmentsysteem waarmee muziek draadloos door het huis gestreamd kan worden. Dat claimen althans bronnen die bekend zouden zijn met de plannen.

Met de komst van een dergelijk systeem zou Google voor het eerst in zijn bestaan een consumentenproduct geheel in eigen beheer ontwikkelen. Tot op heden richtte de internetgigant zich vooral op het bieden van een stevig Android-platform, waar externe hardwarepartijen de verschillende apparaten voor moesten ontwikkelen.

Google Music

Volgens bronnen van The Wall Street Journal is het idee voor een eigen entertainmentsysteem afkomstig van de Android-divisie binnen Google. Waarschijnlijk zal het bedrijf middels deze hardware zijn nieuwe muziekdienst Google Music agressiever in de markt willen positioneren.

Het home-entertainmentsysteem zal zich aanvankelijk dan ook enkel inzetten voor het streamen van muziek, maar Google zou hier geleidelijk nieuwe functies aan toe willen voegen middels updates. Wanneer het apparaat op de markt moet komen wordt nog niet duidelijk.

0 Reactie(s) op: 'Google bouwt eigen entertainmentsysteem'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.