'Google komt eind 2012 met augmented reality-bril'

© PXimport

'Google komt eind 2012 met augmented reality-bril'

Geplaatst: 22 februari 2012 - 09:50

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Elmar Rekers

Google zal eind dit jaar een zogenoemde 'augmented reality-bril' op de markt brengen. Dat schrijft althans The New York Times woensdag op basis van gesprekken met bronnen die bij de ontwikkeling betrokken zijn.

Met de augmented reality-bril zullen gebruikers, op kleine schermpjes vlak voor de oogbal, realtime informatie te zien krijgen over mensen, gebouwen en locaties in hun blikveld. Dit doordat er een kleine camera in de bril verwerkt zit en verschillende sensors de bewegingen van de oogbal kunnen volgen.

Google-diensten

Google zal volgens de bronnen gebruik maken van een groot aantal Google-diensten die reeds beschikbaar zijn. Zo zal de informatie over gebouwen afkomstig zijn van Google Goggles, draagt ook Latitude zijn steentje bij en is informatie van personen afkomstig van het Google+-netwerk.

"Google wil er wel zeker van zijn dat mensen weten wanneer ze gescand worden door iemand met een van deze brillen", claimt een van de anonieme bronnen. Op welke manier dit kenbaar zal worden gemaakt is echter nog onduidelijk. Verwacht wordt dat Google hiermee een nieuw hoofdstuk zal toevoegen aan het privacyvraagstuk.

Volgens The New York Times zal Google zijn AR-bril, welke draait op het Android-besturingssysteem, eind 2012 op de markt brengen. Het prijskaartje zal ergens uitkomen tussen de 250 en 600 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000