‘Google opent eind 2013 zijn eerste winkels’

© PXimport

‘Google opent eind 2013 zijn eerste winkels’

Geplaatst: 18 februari 2013 - 10:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Google gaat nog dit jaar zijn eerste winkels openen in de Verenigde Staten. Dat wist website 9to5 Google afgelopen weekend te melden op basis van een anonieme bron. Google zou hier smartphone, tablets en ook zijn toekomstige Google Glasses willen gaan verkopen.

Google zou al enkele grote steden hebben aangewezen voor zijn winkels, waarvan een paar hun deuren zullen openen in aanloop naar de feestdagen. Met dergelijke brandstores treedt Google in de voetsporen van onder meer Microsoft en Apple, die eveneens eigen winkels hebben.

Naast gadgets als de Nexus 4, Nexus 10 en Chromebooks, zou Google de winkels ook willen gebruiken om aankomende producten onder de aandacht te brengen. Zo wordt er al gesproken over demo’s van zelfrijdende auto’s en de futuristische augmented reality-bril Google Glasses.

Apple Store

Of Google ook met eigen winkels naar Nederland komt, is nog onduidelijk. Concurrent Apple lijkt het aantal winkels hier wel op korte termijn te willen gaan uitbreiden. Zo is er een tweede Nederlandse Apple Store onderweg naar Den Haag en zijn er ook sterke aanwijzingen dat Haarlem een eigen Apple-winkel krijgt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten