'Google werkt aan Siri voor Android'

Door: tonie-van-ringelestijn | 05 maart 2012 11:13

Apps & Software

Google werkt aan een nieuw spraakgestuurd systeem voor zijn Android-mobieltjes. De dienst zou veel overeenkomsten vertonen met Siri van Apple.

Google is van plan om dit najaar te komen met Assistant, een eigen alternatief voor Apple's Siri, schrijft Techcrunch op basis van bronnen binnen Google. Assistant zou gebruikers laten zoeken en acties laten uitvoeren via spraak. Het is de bedoeling dat Assistant breder wordt dan Siri, doordat het systeem ook allerlei taken binnen apps kan uitvoeren. Siri werkt voorlopig alleen met een beperkt aantal apps en informatiediensten.

App-ontwikkelaars

Google wil het volgens Techcrunch voor app-ontwikkelaars ook mogelijk maken om Assistant in combinatie met hun eigen apps te gebruiken. Apple staat dit met Siri momenteel nog niet toe.

Google heeft al Voice Actions in Android voor het uitvoeren van commando's via spraak. Siri ondersteunt echter taalgebruik in plaats van een vaste reeks commando's. Google zou met Asistant iets soortgelijks van plan zijn.

Android 5.0

Assistant zou in het vierde kwartaal klaar moeten zijn, mogelijk tegelijkertijd met een nieuwe Android-versie 5.0. De naam van die versie wordt hoogstwaarschijnlijk Jelly Bean. Een Asus-woordvoerder verwees vorige week al naar Android 5.0 als 'Jelly Bean'.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Google werkt aan Siri voor Android'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.