'Google wil WhatsApp kopen voor 1 miljard dollar'

Door: matthijs-van-den-broek | 08 april 2013 08:52

Apps & Software

Google schijnt in verregaande onderhandelingen te zijn met berichtendienst Whatsapp om de dienst aan te kopen. De huid wordt duur verkocht: door Whatsapp wordt ingezet op een bedrag van 1 miljard dollar. Wat Instagram kon bij Facebook, kan Whatsapp bij Google?

Dat is heel erg de vraag. De onderhandelaars van WhatsApp spelen "hardball" zo melden bronnen die dicht op het onderhandelingsvuur zouden zitten aan Digital Trends.

Een miljard dollar, dat lijkt heel erg veel geld. Maar als je ziet wat er bij Google zoal binnenkomt, dan valt dat allemaal weer mee. Daar komt nog bij, dat WhatsApp aan het experimenteren is geslagen met abonnementstructuren voor de iOS-app. In plaats van éénmalig 89 eurocent te betalen, moet er binnenkort een abonnement worden afgesloten voor één, drie of vijf jaar.

Betalen voor WhatsApp

Nieuwe WhatsApp-gebruikers zullen later dit jaar 0,89 euro betalen voor één jaar, 2,40 euro voor drie jaar en 3,34 euro voor een periode van vijf jaar. Gebruikers van Android, Windows Phone en BlackBerry mogen WhatsApp officieel gedurende één jaar gratis gebruiken, waarna eveneens een bedrag moet worden betaald.

Het aantal Android-gebruikers van de populaire berichtendienst ligt ver boven de 100 miljoen, over het aantal iOS installs wilde CEO van WhatsApp Jan Koum in dit interview op Tweakers niet teveel kwijt.

Als Whatsapp het voor elkaar krijgt om die miljoenen gebruikers te laten betalen voor de dienst (volgens diezelfde CEO ontstaat de beste relatie tussen product en gebruiker als de gebruiker voor de dienst betaalt) dan koopt Google een geldmachine. Die moet dan wel snel in overdrive, want de WhatsApp klonen schieten als paddenstoelen uit de grond.

0 Reactie(s) op: 'Google wil WhatsApp kopen voor 1 miljard dollar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.