13 budget-tablets getest - veel voor weinig?

Door: Jeroen Boer | 17 oktober 2013 10:50

Review

Tablets zoals de iPad of Galaxy Note 10.1 zijn met een prijskaartje vanaf 400 euro dure apparaten. In speelgoedwinkels en drogisterijen zijn echter beduidend goedkopere tablets te koop. Maar wat krijgt je daar dan voor? We hebben daarom een aantal tablets van onder de 200 euro getest.

We hebben bij Computer!Totaal tot nu toe vooral aandacht besteed aan duurdere tablets van bekende merken. Een uitzondering daargelaten. Goedkope tablets zijn echter overal te koop. In speelgoedwinkels of drogisterijen kan je zelfs kiezen uit meerdere modellen. Wij hebben in dit artikel een aantal van dergelijke tablets tot 200 euro getest.

Veel van de geteste tablets zijn van merken die ons niet direct bekend in de oren klinken en worden in een beperkt aantal winkelketens verkocht. We kunnen niet garanderen dat alle tablets nog verkrijgbaar zijn op het moment dat je dit leest. Dit artikel dient dan ook deels om te achterhalen wat er in de geteste prijsklasse zoal te koop is.

3 Reactie(s) op: 13 budget-tablets getest - veel voor weinig?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 oktober 2013 11:45 Anoniem
  Ik heb zelf de Asus Memopad 7 (€ 159,-), goede specs, prima apparaat. Jammer dat deze er niet bij vermeld wordt. Op Tweakers wordt deze namelijk ook als zeer goed beoordeeld.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 oktober 2013 21:39 Anoniem
  Helemaal eens met "Gast | Donderdag, 11:45" IDG Nederland test blijkbaar liever ook tablet merken waar bijna niemand ooit van gehoord heeft. Vooral de schermresolutie (1280 bij 800 pixels) van de Asus veslaat alle concurrenten op de 7 inch markt tot 160 euro.
  http://nutech.nl/reviews/3533989/review-goedkope-asus-memo-pad-hd-7-geen-duurkoop.html
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 oktober 2013 13:35 Anoniem
  Maar ook al komt een bepaald merk nog zo goed uit de test. Iedere consument maakt bij het lezen van de testuitslagen, vanuit zijn eigen invalshoek, waarbij persoonlijke (werk) omstandigheden, financiën, e.d ook meewegen, zijn eigen conclusie. Bij het maken van een mogelijke keuze. Vooral nu met de informatie toestroom, van verschillende bronnen via internet, is het onverstandig om je alleen maar te richten tot 1 informatiebron. Het heeft voor ComputerTotaal natuurlijk weinig zin, om bijvoorbeeld een test van een Asus Memopad 7, nog een keer uit te voeren, terwijl die test al eerder door een collega magazine Tweakers is uitgevoerd. En dus richt ComputerTotaal zijn onderzoek op de goedkopere tablet merken, die door andere collega media nog niet zijn gedaan. En het heeft natuurlijk weinig zin om een dure tablet met hoge resolutie en processorkracht aan te schaffen, als je het ding toch alleen maar word gebruikt als e-reader, of om keukenrecepten af te lezen tijdens het bereiden van culinaire maaltijden, met alle risico's op beschadiging door, vocht, hete bakolie enz. Die lui van ComputerTotaal denken ook aan de consumenten met een kleinere portemonnee, of aan consumenten die hun kostbare iPad waar ze hun hele hebben-en-houwen op hebben staan, liever niet bloot willen stellen aan gebruik onder extreme omstandigheden, met het hoog risico op beschadiging, defect raken en verlies van gegevens, en voor dergelijke omstandigheden een goedkope tweede tablet zoeken. Voor gebruik in de tuin, keuken, garage, op de boot, enz.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.