14 tips voor Google+

Door: onno-karman | 04 juni 2012 14:37

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Het sociale netwerk dat vorig jaar door Google werd gelanceerd is langzaamaan volwassen aan het worden. Hoewel Google+ zich qua gebruikersaantallen nog lang niet kan meten met Facebooks 850 miljoen, is Google wel een sociaal netwerk om rekening mee te houden. Elke week worden er nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd en omdat iedereen met een Gmail-account ook direct een Google+-account heeft, is het in potentie een geduchte concurrent van Facebook.

1. Aanmelden voor Google+

Hebt u een Gmail-account, dan hebt u ook een Google+-account en kunt u deze stap overslaan. Hebt u nog geen Gmail-account, ga dan naar Google. Vul de velden in (mobiel nummer en andere e-mailadressen zijn niet verplicht) en klik op Volgende stap. Op de volgende pagina komt u direct op het Google+-deel. Klik op profielfoto toevoegen, selecteer een foto op uw computer en maak met behulp van de online bewerker een uitsnede. Sla de wijzigingen op met de knop Instellen als profielfoto. Klik weer op Volgende stap. Uw account is nu gereed voor gebruik en u bent direct ingelogd. Boven aan het browserscherm ziet u een zwarte menubalk met allerlei opties. Helemaal links is de menuknop voor Google+, opgebouwd uit + en uw voornaam. Als u op deze knop klikt, komt u op uw Google+-pagina. De eerste keer krijgt u de mogelijkheid om vrienden te zoeken via Yahoo en Hotmail. Als u geen account hebt bij deze webmaildiensten, of dit later wilt doen, klikt u op Overslaan. Als u wel een mailaccount bij Hotmail of Yahoo hebt, kunt u inloggen door te klikken op Mensen zoeken. Hierna krijgt u de mogelijkheid om mensen met wie u weleens hebt gemaild, toe te voegen aan uw Kringen. Met Kringen kunt u onderscheid maken met wie u iets wilt delen. Klik daarna op Doorgaan. U krijgt nu nog een aantal bekende en/of interessante mensen te zien die u kunt volgen. Bent u klaar met uw selectie? Druk op Doorgaan. Wilt u nog gemakkelijker worden gevonden door anderen, dan kunt u uw profiel nog uitbreiden met informatie over uw woonplaats, uw werkgever en uw scholen. Klik op Voltooien en u kunt aan de slag met uw Google+-account.

Maak een Gmail-account aan om Google+ te kunnen gebruiken.

2. Snel zoeken in YouTube

Op uw Google+-pagina ziet u aan de rechterkant het pictogram van YouTube. Klik hierop en vul een zoekterm in, bijvoorbeeld Elfstedentocht. Druk daarna op Enter of klik op de blauwe afspeelknop. Er wordt nu een nieuw venster geopend, met een YouTube-afspeellijst. Het beste resultaat (volgens Google) wordt meteen afgespeeld, maar in de afspeellijst kunt u natuurlijk een andere video kiezen. Hebt u gevonden wat u zocht? Klik dan op Delen om de YouTube-video direct te delen op uw Google+-pagina.

Met het zoekvak op uw Google+- pagina kunt u snel YouTube-video's delen met uw kringen.

3. De Google+-fotoviewer

Naast het lezen van alle berichten uit uw kringen, kunt u er ook voor kiezen om alleen de afbeeldingen van uw contacten te bekijken. Klik bovenaan in de menubalk op het tweede pictogram (Foto's). U krijgt nu een overzicht te zien van alle foto's uit uw kringen. Klik op een foto om deze te openen in de fotoviewer. De viewer neemt nu het hele scherm in beslag en u kunt handig door de foto's bladeren met de pijltjestoetsen. Wilt u de foto groter zien? Klik dan rechtsonder op de foto op het pictogram met de schuine tweekantspijl. U kunt mensen die u kent 'taggen', door te klikken op Een nieuwe tag toevoegen. Ook kunt u de opmerkingen lezen, een opmerking plaatsen en de foto ook zelf op uw profiel delen (met de knop Delen rechts onderin). Vindt u de foto mooi, leuk of grappig, klik dan rechtsonder op de +1-knop, wat vergelijkbaar is met de 'Vind ik leuk'-knop van Facebook. De fotoviewer heeft nog meer mogelijkheden. Klik onderaan op Opties om een extra menu te openen. Hier vindt u opties om de foto te downloaden en om de Fotodetails te bekijken. Tot slot kunt u via de knop Alles weergeven een deelvenster openen met het overzicht van de miniaturen van alle foto's, om snel naar een andere foto te springen.

De fotoviewer van Google+ is prettig en handig in gebruik.

Klik op Alles weergeven om het overzicht van de miniaturen te zien.

Wilt u meer details van de foto? Klik dan onder aan het scherm op Opties / Fotodetails.

4. Foto's uploaden

Google+ combineert Googles populaire diensten. Zo wordt voor het uploaden van foto's naar uw profielpagina Picasa gebruikt. Iedereen met een Gmail-account, heeft toegang tot deze dienst. Klik op uw Google+-profielpagina opnieuw op het pictogram Foto's. Op de volgende pagina klikt u links op Je albums. Als u nog geen foto's op Picasa hebt geüpload, ziet u enkel uw profielfoto (als u deze wel hebt ingesteld). Het uploaden van foto's naar Google+ is heel eenvoudig. Klik op Nieuwe foto's uploaden. Maak in het volgende scherm een nieuw album aan. Standaard staat de datum ingesteld als albumnaam, maar er is absoluut een betere naam te bedenken. Voeg foto's toe door ze vanuit de Verkenner naar het met streepjes omlijnde vak te slepen, of klik op Foto's op je computer selecteren. Als u klaar bent met het toevoegen van foto's, worden de foto's geüpload. Klik vervolgens rechtsonder op Album maken. Hierna krijgt u de mogelijkheid om mensen te 'taggen'. U kunt dit ook overslaan wanneer u daar geen behoefte aan hebt. In het volgende scherm kunt u eventueel uw album Delen of Annuleren. Wanneer u annuleert, wordt uw album wel gewoon gemaakt, maar bent u de enige die de foto's kan zien.

Maak een album aan en sleep foto's naar het met streepjes omlijnde vak om ze te uploaden.

Als u de foto's hebt geüpload, kunt u op Annuleren klikken om ze privé te houden.

Opslaglimieten

Iedereen met een Gmail-account heeft ook toegang tot Picasa, de online opslagdienst voor foto's. U krijgt bij Picasa 1024 MB gratis opslagruimte en als u foto's uploadt via Picasa (via de browser of via de gelijkgenaamde gratis fotosoftware op uw pc), dan kunt u de foto's in volledige resolutie opslaan. Een handige en veilige back-upmogelijkheid voor uw foto's dus. Maar als u foto's uploadt via Google+, dan worden ze automatisch verkleind tot 2048 pixels (gemeten aan de langste zijde). Deze foto's tellen niet mee voor de gratis opslagruimte!

5. Album delen via een link

Google+ is een sociaal netwerk dat ook het delen van uw foto's eenvoudig maakt. Maar wilt u een album delen met al uw vrienden, ook als ze geen Google+-account hebben, dan kan dit ook. Ga via Je albums naar het album dat u wilt delen en klik bovenin op Opties. Klik nu op Album delen via link en kopieer de url die in het pop-upscherm verschijnt. Deze url kunt u vervolgens plakken in een e-mail. Enkel de mensen met deze link kunnen nu uw foto's zien, ook als ze geen Google+-account hebben.

Wilt u een album delen met uw vrienden, ook als ze geen Google+-account hebben, dan kan dat door middel van een speciale link.

0 Reactie(s) op: 14 tips voor Google+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.