15 apps voor Android-tablets

Door: Theske Slijkerman | 02 januari 2012 17:37

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Er verschijnen steeds meer tablets met Android 3.0, ook wel Honeycomb genoemd. Toch zijn er nog maar weinig apps die echt geoptimaliseerd zijn voor dit besturingssysteem en voor het grote scherm van een tablet. We geven 15 uiteenlopende apps die uw Honeycomb-tablet meer functionaliteit geven.

Market voor tablet?

Er is geen aparte Google Market voor Android-tablets. Ook heeft de Market geen apart deel ingericht, zoals Apple in de App Store dat wel heeft. Zoekt u met uw tablet in de Market dan krijgt u wel enkel de apps voorgeschoteld die kunnen draaien op uw apparaat. Wilt u geoptimaliseerde Honeycomb-apps, dan kunt u het beste zoeken in combinatie met 'Honeycomb', 'tablet' of 'HD'. Deze aanduidingen worden vaak gebruikt voor Android 3.0-apps. Lees ook in de beschrijving van de app of er iets over optimalisatie voor Honeycomb wordt geschreven.

Telefoon-apps

Veel Android-apps die niet geoptimaliseerd zijn voor een tablet, kunt u er wel op gebruiken. De app wordt dan geschaald naar het grote schermformaat. Pictogrammen komen verder uit elkaar te staan, en soms zijn delen van het scherm niet gevuld met informatie. Voor sommige apps werkt dit goed (bijvoorbeeld spellen waarbij u het scherm met precisie aan moet raken), bij sommige pakt het minder goed uit en ziet het er vreemd uit.

1. Quickoffice Pro HD

Een van de voordelen van een groot tabletscherm is dat u documenten kunt maken zonder gepriegel op een klein scherm. Veel Office-apps voor smartphones werken wel op een tablet, maar zijn niet geoptimaliseerd voor het grote scherm. Quickoffice Pro HD is dit wel, en maakt gelijk goed gebruik van de mogelijkheden. U kunt er Word-, Excel- en PowerPoint-documenten mee openen en creëren en u kunt pdf's openen. Quickoffice Pro HD biedt genoeg functies om goede basisdocumenten te maken. U kunt u diverse andere diensten - zoals Google Docs, Dropbox en Box - koppelen om bestanden van daaruit direct te openen en bewerken.

Prijs: € 13,93

Taal: Engels

Met Quickoffice kunt u redelijk complexe documenten maken.

2. Pulse News

Pulse verzamelt het laatste nieuws voor u, in een heel mooie weergave. U kunt kiezen uit diverse voorgestelde Engelstalige bronnen, zoals CNN, BBC of Lonely Planet. Gelukkig kunt u ook zelf zoeken naar Nederlandse rrs-feeds, of Pulse koppelen aan uw Google Reader-account. Van nieuwtjes ziet u direct een intro en eventueel een afbeelding. Tikt u op een item dan krijgt u meer informatie: soms alleen het intro, soms het hele artikel. Altijd is er een link naar het artikel op de betreffende website. Pulse slaat de artikelen die u bekijkt op. ­Wanneer u offline bent, kunt u die items dus ook nog bekijken.

Prijs: Gratis

Taal: Engels

Bekijk rrs-feeds op een inventieve manier met Pulse.

3. SketchBook Express

Het grote tabletscherm is ideaal voor het maken van een snelle schets, of zelfs het gedetailleerd uitwerken van een idee. SketchBook Express is de eenvoudige versie van SketchBook Pro (3,46 euro), en biedt redelijk wat mogelijkheden voor de beginner. U kunt met drie lagen werken (in de Pro-versie met meer), en hebt verschillende tekengereedschappen. Wat direct opvalt is dat het resultaat er gelijk mooi uitziet, bibberige lijnen worden omgezet in vloeiende curven. SketchBook Express is een mooie opstap voor de Pro-versie, die op allerlei vlakken meer mogelijkheden heeft. Het enige dat ontbreekt is de creativiteit, die zult u zelf moeten toevoegen!

Prijs: Gratis

Taal: Engels

Iedereen kan een redelijke tekening maken met Sketchbook Express.

4. PocketCloud Remote RDP / VNC

PocketCloud maakt het mogelijk om met uw tablet uw pc over te nemen. Installatie is gemakkelijk. Wanneer u de app op uw tablet opent, wordt gevraagd of u hulp wilt bij de installatie. U krijgt dan stap voor stap te zien wat er moet gebeuren, met onder meer de installatie van de software op uw Mac of pc. U kunt handmatig verbinden via RDP of VNC, of automatisch via een Google-account. De verbinding is af en toe wat traag. Helaas werkt PocketCloud (nog) niet met een proxy. Naast de gratis versie is er een pro-versie (circa 10,45 euro), waarmee u onder andere met meerdere computers mag verbinden en u een beveiligde verbinding kunt gebruiken.

Prijs: gratis

Taal: Engels

Uw computer besturen met uw tablet: het kan!

5. Evernote

Evernote is er om even snel een notitie te maken, iets op het boodschappenlijstje te zetten, of om een boodschap in te spreken voor later. Er zijn apps voor smartphones, tablets en computers. Synchroniseren tussen alle verschillende apps verloopt in onze tests vlekkeloos. U kunt checklists maken, afbeeldingen en filmpjes opslaan, of een berichtje maken met bijlage. De desktopsoftware heeft nog altijd meer functionaliteit, die naar onze mening ook best in de tablet-app toegevoegd mag worden. Zo kunt u met de tablet-app geen schetsen of handgeschreven notitie maken, wat met het aanraakscherm van een tablet toch prima zou moeten kunnen.

Prijs: Gratis

Taal: Nederlands

Al uw notities op computer, smartphone én tablet gesynchroniseerd.

0 Reactie(s) op: 15 apps voor Android-tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.