15 handige webdiensten

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 juli 2010 09:28

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Voor eenvoudige werkzaamheden op uw computer hebt u lang niet altijd (dure) software nodig. In plaats van programma's met een onvermijdelijke installatieprocedure, is het namelijk ook mogelijk om nuttige webdiensten te gebruiken. U bespaart hierdoor niet alleen kostbare harde schijfruimte, maar er worden ook minder systeembronnen opgeslurpt. Bovendien is het nog volledig gratis ook!

01. Google Documenten

Met een Google-account gebruikt u gemakkelijk een online kantoorpakket. Zo kiest u op de website Docs.Google tussen een document, presentatie, spreadsheet, formulier of tekening. U komt vervolgens direct in het bewerkvenster terecht. Via diverse gereedschappen kunt u het document vormgeven. Handig is dat het bestand online wordt opgeslagen, zodat u het vanaf meerdere werkplekken kunt gebruiken. De webdienst bevat tevens een optie om bestanden locaal op te slaan. Overigens is het ook mogelijk om bestaande documenten te openen in Google Documenten. U werkt zonodig met meerdere mensen samen aan één document.

Bepaal zelf in welk bestandsformaat u het document bewaart op uw computer.

02. eBuddy

eBuddy is een online messenger die verschillende chatprotocollen ondersteunt, zoals MSN, Yahoo, AIM, Google Talk, Facebook, ICQ en Hyves. Het werkt erg eenvoudig. U surft naar de website eBuddy en logt met een gebruikersnaam en wachtwoord in op het gewenste chatnetwerk. Als u in de contactenlijst op een persoon klikt, verschijnt er een gespreksvenster in beeld. Het is een fluitje van een cent om uw online status te veranderen en verder hebt u de beschikking over talloze emoticons en verschillende lettertypen. Bestandsoverdracht is helaas niet mogelijk. De webdienst bevat erg veel advertenties, maar gelukkig gaat dat niet ten koste van de kwaliteit.

Gespreksvensters worden in eBuddy als tabbladen weergegeven.

03. WordPress

Lijkt u het leuk om te bloggen? Dankzij het Nederlandstalige WordPress is dat zeer eenvoudig. U surft naar Wordpress waar u snel een persoonlijke website aanmaakt. Het webadres wordt dan als volgt: http://uwgebruikersnaam.wordpress.com. U hebt de keuze uit bijna honderd thema's om uw weblog vorm te geven en kunt allerlei multimedia toevoegen. Zo uploadt u bijvoorbeeld eenvoudig een YouTube-filmpje. U hebt de beschikking over maximaal 3 GB webruimte. Daarnaast staan u optioneel tal van widgets ter beschikking. U kunt onder meer snel en makkelijk uw Twitter-berichten en foto's van Flickr importeren.

Creëer binnen een handomdraai een eigen weblog.

04. Waarbenjij.nu

Als u op vakantie gaat, is het leuk om vrienden en familie op de hoogte te houden. De website Waarbenjij is daar uitermate geschikt voor. In het registratieformulier geeft u onder andere aan naar welk land u toegaat en hoe lang de reis duurt. U schrijft gemakkelijk reisverslagen en voegt reisvrienden toe. De webdienst helpt ook om uw reis goed voor te bereiden, dankzij de tips van andere gebruikers. Er zijn beperkte tools aanwezig om de vormgeving te wijzigen. U kunt alleen de kleur veranderen en een eigen foto aan de bovenkant van de webpagina plaatsen.

Profiteer van ervaringen en tips die andere gebruikers hebben geplaatst.

05. Windows Live SkyDrive

Online back-up is razend populair. Door belangrijke bestanden op het web te bewaren, bent u na een diefstal of waterschade niet alle data kwijt. Er bestaan veel bedrijven die online back-up tegen betaling aanbieden. Laat u hier niet toe verleiden, want met behulp van Windows Live SkyDrive is het volkomen gratis. U hebt de beschikking over maar liefst 25 GB webruimte voor bijvoorbeeld foto's of documenten. Het is mogelijk om sommige bestanden rechtstreeks in de browser te openen. U werkt indien gewenst met andere gebruikers samen. De webdienst is jammer genoeg alleen geschikt voor bestanden met een kleine bestandsomvang; de uploadlimiet bedraagt namelijk 50 MB.

Upload belangrijke bestanden naar Windows Live SkyDrive.

0 Reactie(s) op: 15 handige webdiensten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.