15 multiplayer-games voor je iPad

Door: Maikel Dijkhuizen | 21 april 2014 09:00

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

De App Store staat vol met leuke games die je tegen elkaar kunt spelen met verschillende iPads. Leuk, want met een online multiplayer-app heeft iedere speler volledige controle over zijn eigen scherm. Wil je weten of je de beste bent? Daag je vrienden uit voor een potje schieten, racen of pingpong!

Virtual Table Tennis 3 HD

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Tafeltennis leent zich er uitstekend voor om tegen vrienden te spelen. Door verbinding te maken met bluetooth of internet (Game Center) is dat met het fraaie spelletje Virtual Table Tennis 3 HD een fluitje van een cent.

Nadat je iemand hebt uitgedaagd, kies je een batje. Vervolgens nemen beide spelers virtueel plaats achter de tafel en proberen met snelle veegbewegingen punten te scoren. Is er geen tweede iPad in de buurt? Het is ook mogelijk om het spel met twee personen op één iPad te spelen.

Infinity Blade

Prijs: € 5,49 (+ in-app-aankopen)

Naast een uitgebreide singleplayermodus is er in dit adembenemend mooie spel ook een leuke multiplayermodus aanwezig. Het is hiermee de bedoeling om jezelf via allerlei bijzondere skills te ontwikkelen tot een onverslaanbare ridder of titaan.

De kunst is om je tegenstander zo snel mogelijk onderuit te halen met je zwaard. Heb je een nieuwe iPad liggen? Dan is het de moeite waard om ook het tweede en derde deel van Infinity Blade eens uit te proberen.

Fun Run

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Fun Run neem je het op tegen drie vrienden, waarbij iedere speler een grappig stripfiguurtje bestuurt. Het doel is om zo snel mogelijk alle hindernissen te passeren. Dat is nog best lastig, want onderweg kom je allerlei verrassingen tegen.

Denk hierbij aan kuilen, rondslingerde attributen en agressieve beesten. De besturing is simpel, want je hoeft eigenlijk alleen maar op tijd te springen. Haal als eerste de eindstreep en win de race!

Call Of Duty: Back Ops Zombies

Prijs: € 5,99 (+ in-app-aankopen)

Call of Duty is wereldwijd één van de bekendste oorlogsspellen. In deze zombie-variant werk je samen met maximaal drie vrienden en probeer je in een bijzondere 3D-wereld zo veel mogelijk slachtoffers te maken.

Handig is dat je via voice-chat de beste tactiek kunt bespreken om tegenstanders te slim af te zijn. Je ontmoet medespelers via een rechtstreekse wifi-verbinding of internet. Neem overigens wel even de tijd om aan de pittige besturing te wennen.

Air Wings

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Air Wings voer je vanuit een vliegtuigje luchtgevechten uit met maximaal drie vrienden. Overigens klinkt dat serieuzer dan het in werkelijkheid is. De graphics hebben namelijk een speels karakter.

Vanuit een papieren vliegtuigje probeer je online tegenstanders met onder meer elastiekjes, potloden en paperclips te bekogelen. Door je iPad in de goede richting te kantelen, ontwijk je rondslingerende objecten. Een pluspunt is dat je tijdens het spel via voice-chat kunt kletsen.

3 Reactie(s) op: 15 multiplayer-games voor je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 juni 2014 14:03 Anoniem
  hee
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 augustus 2014 14:41 Anoniem
  ikza'

  jn
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 mei 2015 13:55 DiederikD
  Kijk ook eens naar JOOBA RACER, 1-4 spelers
  https://itunes.apple.com//app/id982389233

  Win een GRATIS versie;
  https://twitter.com/GrafiGratis/status/598085486704463872
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.