16 Handige tips voor Google-diensten

Door: onno-karman | 13 januari 2012 11:40

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Het aantal Google-diensten wordt continu uitgebreid. De nieuwste dienst - het zal u vast niet zijn ontgaan - is Google Plus. Dit sociale netwerk is veelbelovend en moet een serieuze concurrent van Facebook worden. Maar ook diensten die al langer bestaan, zoals Gmail, YouTube en Documenten worden nog steeds verbeterd. Deze en andere Google-diensten kunt u slim gebruiken om uw leven gemakkelijker te maken.

1. Google+ inleiding

Ook Google heeft zich in de sociale netwerkmarkt gestort. En in tegenstelling tot het jammerlijk geflopte Google Wave, lijkt Google+ een grotere kans van slagen te hebben. Google+ kunt u zien als een kruising tussen Facebook en Twitter. Net als op Facebook kunt u alle mogelijke informatie delen met anderen en net als op Twitter kunt u iedereen volgen die u wilt. "Met Google+ kun je delen op internet zoals je dat doet in de echte wereld", is de omschrijving die Google zelf geeft, en dat klopt aardig. Net zoals in de echte wereld, kunt u contactpersonen indelen in kringen. U hebt een vriendenkring, uw collega's en uw familieleden. Deze kringen kunnen overlappen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Google+ is hierop gebaseerd en vertaalt deze gedachte naar het internet. U kunt namelijk kringen aanmaken, waaraan u de gewenste contactpersonen toevoegt. En dit maakt het gericht delen van informatie, foto's, video's en links naar interessante websites erg eenvoudig. Als u bijvoorbeeld een aantal foto's wilt delen met alleen uw vrienden (en niet met uw collega's en misschien ook niet met uw familieleden), dan kan dit eenvoudig op Google+.

Google+ is het nieuwe sociale netwerk van Google dat de strijd aangaat met Facebook.

2. Google+ kringen

Google+ draait zoals gezegd om kringen. Eigenlijk zijn dit gewoon lijsten met mensen. De meesten zullen een kring maken voor vrienden, een voor familie en misschien een voor collega's of mensen van uw sportvereniging. Maar u kunt zoveel kringen aanmaken als u wilt en mensen aan meerdere kringen toevoegen. Mensen die u toevoegt aan een kring, krijgen hier een melding van. Ze krijgen echter niet te zien in welke kring u hen hebt toegevoegd. Het is best even een karwei om een goede indeling te bedenken, maar denk hier goed over na. Het mooie van dit indelen in kringen is dat u eenvoudig kunt kiezen met wie u welke informatie deelt. Tegelijkertijd kunt u de informatie die mensen met u (of met iedereen) delen, als een soort Twitter-tijdlijn inzien. Een nieuwsoverzicht dus, van uw vrienden, familie enzovoort. U vindt dit nieuwsoverzicht onder Updates.

Dankzij Google kringen kunt u eenvoudig kiezen met wie u wat deelt.

Ook handig is dat u de updates per kring kunt bekijken. Zo bent u snel op de hoogte van wat er in bepaalde kringen speelt!

3. Aanmelden voor Google+

De dienst is nog maar een aantal maanden in de lucht en zoals altijd zijn het voornamelijk de 'early adopters' die u op dit sociale netwerk tegen zult komen. Maar dit kan snel veranderen, want iedereen met een Google-account (bijvoorbeeld Gmail) kan zich aanmelden. Om u direct aan te melden voor Google+, gaat u naar Google+ en klikt u op de grote blauwe knop Direct meedoen. Klik op de volgende pagina op de knop Aanmelden. U wordt doorgestuurd naar de bekende inlogpagina voor uw Google-account. Vul uw e-mailadres en bijbehorend wachtwoord in en klik wederom op Aanmelden. Het kan helaas zo zijn dat aanmelden tijdelijk niet mogelijk is. Google+ bevindt zich namelijk nog in een beperkte testfase. Klik dan op de knop Hou me op de hoogte, laat uw naam en e-mailadres achter en u wordt vanzelf uitgenodigd.

Iedereen kan zich aanmelden voor Google+, het enige dat u nodig hebt is een Google-account.

Google+

We beginnen dit artikel met een korte introductie van Google+. Hoewel iedereen zich kan aanmelden met een Google-account, bevindt Google+ zich op het moment van schrijven nog steeds in een testfase en kan het zijn dat u niet direct toegang krijgt. We houden het daarom bij een korte introductie, maar zullen er later - als het voor iedereen toegankelijk is - uitgebreid op terugkomen.

4. Punten in uw Gmail-adres

Als u een Gmail-account hebt, dan weet u misschien dat het niet uitmaakt of u punten gebruikt in uw e-mailadres of niet. Wat voor het apenstaartje staat, kunt u voorzien van zoveel punten als u maar wilt. Het maakt niet uit of u billgates@gmail.com gebruikt, of bill.gates@gmail.com: het komt allemaal in dezelfde mailbox terecht. Ook b.i.l.l.g.a.t.e.s@gmail.com kunt u gebruiken. Zo kunt u onderscheid maken tussen belangrijke en minder belangrijke e-mails. Gebruik punten in het e-mailadres voor alle websites waar u zich moet registreren. Stuurt u een sollicitatiebrief, dan laat u de punten weg. Zo kunt u met behulp van filters eenvoudig de minder belangrijke e-mails direct naar een map laten verplaatsen en behoudt u overzicht in uw mailbox!

Het maakt niet uit of u punten gebruikt voor het apenstaartje of niet, alles komt aan!

0 Reactie(s) op: 16 Handige tips voor Google-diensten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.