19 tablets die er toe doen

Door: jeroen-boer-en-joris-peterse | 04 mei 2013 08:30

Apps & Software

De tijd dat het woord tablet een synoniem was voor de iPad ligt al een tijdje achter ons. Ondertussen zijn er vele tablets te koop in verschillende schermformaten en met verschillende besturingssystemen. In dit artikel testen we tablets met iOS, Android, Windows RT en Windows 8.

De tablet in zijn huidige vorm is nog niet zo oud, maar voor veel mensen is het inmiddels een handige aanvulling op andere (mobiele) apparatuur. De tablet is bijvoorbeeld ideaal als browser, afstandsbediening, spelcomputer of zelfs als e-reader.

De mogelijkheden zijn eigenlijk bijna oneindig, want via apps voeg je eenvoudig nieuwe toepassingen toe. Apple zorgde met de iPad voor de doorbraak van de huidige tablet en in navolging van Apples 9,7 inch-tablet kwamen andere fabrikanten voornamelijk met vergelijkbare 10,1 inch-tablets.

Goedkope tablets

Om goedkopere tablets mogelijk te maken zijn er inmiddels ook 7 inch-tablets op de markt die in sommige situaties door het kleinere formaat juist handiger zijn dan hun grote broers. Apple heeft in deze klasse de andere fabrikanten gevolgd en is met de iPad mini gekomen.

We hebben in onderstaande presentatie niet de onderkant van de Android-tabletmarkt getest. De goedkoopste tablets hebben vaak minder mooie schermen, een lagere resolutie of zelfs geen toegang tot applicatiewinkel Google Play. Alle geteste Android-tablets in dit artikel hebben wel direct toegang tot de Google Play Store en hebben een minimale schermresolutie van 1280 x 800.

0 Reactie(s) op: 19 tablets die er toe doen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.