3 dingen die je niet wist over de Surface Mini

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 september 2013 14:02

Nieuws

Microsoft mag eerder deze week dan zijn nieuwe Surface 2 en Surface Pro 2 hebben aangekondigd, geruchten gaan dat het bedrijf ook een Surface Mini in de pijplijn heeft zitten. Wat je van deze kleine Windows-tablet kunt verwachten? Je leest het hier!

01. Releasedatum Surface Mini

Microsoft zal de Surface Mini vermoedelijk pas in de lente van 2014 op de markt brengen. Microsoft zou de kleine tablet namelijk gelijktijdig met de volgende grote updates voor Windows 8.1 en Windows Phone willen introduceren. Het nieuwe Windows-besturingssysteem draagt volgens Mary Jo Foley van CNet de werktitel 'Spring 2014 GDR'. Waarom de Surface Mini zo lang op zich laat wachten? Het schijnt dat het ontwikkelingsteam van executive vice president Terry Myserson momenteel overuren draait voor het besturingssysteem van de Xbox One. Hierdoor is de ontwikkeling van Mini-softwarefuncties enige tijd komen stil te liggen.

02. De hardware van de Surface Mini

De Surface Mini draait op een voor tablets geoptimaliseerde ARM-processor, dit terwijl steeds meer fabrikanten juist overstappen op andere chips van Intel en Bay Trail. Microsoft zou er echter van overtuigd zijn dat de ARM-chip voor een betere batterijduur en een lager prijsniveau kan zorgen. Over het beeldscherm van de Surface Mini gaan verschillende geruchten rond, waarbij de schermgrootte varieert van 7 tot 8 inch.

Microsoft lanceert de Surface 2 op 22 oktober in Nederland.

03. Surface Mini of Xbox Surface?

Het is goed mogelijk dat Microsoft de Surface Mini in de markt zet als een Xbox Surface. Xbox is immers een van de sterkste merken die Microsoft momenteel in handen heeft, en door de tablet een budgetprijs mee te geven zou het voor gamers een ideaal tweede scherm kunnen zijn naast de Xbox One-spelconsole.

De Xbox One wordt genoemd als grootste oorzaak voor de vertraging van de Surface Mini

1 Reactie(s) op: 3 dingen die je niet wist over de Surface Mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 september 2013 15:10 LeendertVanEijk1
    Klopt. Dit wist ik niet
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.