3 shortcuts om sneller te werken met Android

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 22 november 2013 20:00

Apps & Software

Of je nu gebruikmaakt van iOS of van Android, mobiele besturingssystemen zijn een stuk efficiënter dan in de hoogtijdagen van Symbian (het voormalige besturingssysteem van Nokia). Maar het kan natuurlijk altijd beter. Met de volgende drie shortcuts werkt Android nóg een stuk prettiger.

Weigerberichten

In Android kun je berichten instellen die je naar mensen kunt sturen wanneer je hun oproep weigert. Dat is handig, want dan hoef je later niet helemaal uit te leggen waarom je de telefoon niet beantwoordde.

Je maakt die berichten aan via 'Instellingen / Mijn apparaat / Oproepen / Berichten voor geweigerde oproep'. Je kun hier in totaal zes berichten aanmaken. Wanneer iemand je nu belt, veeg je niet opzij om de oproep te beantwoorden, maar omhoog, waarna je één van de berichten kunt kiezen.

Door omhoog te vegen bij een oproep, kun je snel een weigerbericht sturen.

Contactpersonen als shortcuts

Wanneer je iemand regelmatig belt, dan kun je deze persoon natuurlijk toevoegen aan je Favorieten in je adresboek. Is het iemand die je écht vaak belt, dan kan het nog efficiënter, door een shortcut aan te maken op het startscherm. Je doet dit door te navigeren naar de app Contacten en de naam van de gewenste persoon ingedrukt te houden. Er verschijnt nu een menu met daarin de optie Sneltoets startscherm. Druk hierop en de persoon wordt als pictogram toegevoegd aan je Startscherm. Tip: je kunt ook verschillende personen bundelen in een mapje.

Contactpersonen instellen als shortcuts is ontzettend handig

Foto's met stemcommando

De iPhone heeft met Siri een krachtige spraak-assistent, maar stiekem is de assistent van Android iets veelzijdiger en vooral ook nuttiger. Wist je bijvoorbeeld dat je met je stem foto's kunt maken? Dat klinkt redelijk futiel maar het is ontzettend handig wanneer je de camera op een statief zet en niemand hebt om de foto voor je te maken.

Natuurlijk kun je dan de zelfontspanner gebruiken, maar dan heb je slechts één foto. Om foto's te maken met je stem, open je de Camera-app, klik je op het pictogram met het tandwiel (Instellingen) en vervolgens op het pictogram met de microfoon (als het goed is zie je daar dan 'on' bij staan). Wanneer je nu de camera op het statief zet, en 'smile' zegt, zal de camera scherpstellen en een foto maken. Zeg je 'record video' dan legt de camera een video vast. Volledige stembesturing, efficiënter dan dat wordt het natuurlijk niet.

Door de camera met je stem te besturen heb je geen fotograaf meer nodig.

1 Reactie(s) op: 3 shortcuts om sneller te werken met Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 november 2013 04:49 Anoniem
    Puntje 3 werkt niet op pure Android ROMs
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.