5 dingen die je moet weten over Chrome OS voor tablets

Door: matthijs-van-den-broek | 28 oktober 2013 10:21

Nieuws

Google Chrome OS draait al op heel wat apparaten en de kans is groot dat dit besturingssysteem zeer binnenkort ook op tablets beschikbaar komt.

1 Wat is Google Chrome OS?

Chrome OS is het besturingssysteem van Google, gebaseerd op de browser Chrome dat volledig via internet draait, met wat beperkte offline mogelijkheden. De applicaties (programma's) draaien allemaal in de cloud, dat is dan ook het vertrekpunt van het besturingssysteem.

2 Wat is het nieuws?

Chrome OS wordt mogelijk geschikt voor tablets, nu de ontwikkelaarsversie van Google's besturingssysteem ook een virtueel toetsenbord heeft gekregen.

3 Waarom is een virtueel toetsenbord zo belangrijk?

Een besturingssysteem zonder toetsenbord is vooral geschikt voor laptops. Het toevoegen van een virtueel toetsenbord geeft Google ruim baan om de tabletmarkt te betreden, een markt die het bedrijf tot voor kort "met rust" heeft gelaten met Chrome als besturingssysteem, Android is er al natuurlijk en dat is zelfs vrij dominant op de tabletmarkt.

4 Wat zijn de kenmerken van dat toetsenbord?

Het virtuele toetsenbord bevat bijna alle toetsen die ook in het fysieke toetsenbord zitten, waaronder de mogelijkheid om de helderheid van het scherm aan te passen. Nog niet alle toetsen zijn actief, omdat het Chromium-team er nog aan werkt. Volgens Google komt er ook ondersteuning van nieuwe multitouch-gebaren. Zo is het mogelijk om een overzicht van alle open tabs of apps op te roepen door met drie vingers van boven naar beneden te vegen.

5 Er wordt al getest

Chrome OS wordt momenteel al getest op een nieuw testboard met een nieuwe Intel Bay Trail-chip, die zowel voor laptops als tablets is te gebruiken. Dit duidt eveneens op de mogelijke komst van Chrome OS-tablets.

Wat is er nog meer te melden?

De huidige Chromebooks hebben meestal alleen een fysiek toetsenbord. Alleen de high-end Chromebook Pixel, die in Nederland nog niet verkrijgbaar is, heeft een touchscreen. De huidige Chromebooks gebruiken zowel Intel-processoren als ARM-chips. Eind 2010 dook al het gerucht op dat Google met een Chrome OS-tablet zou komen. Tot nu toe introduceerde Google alleen tablets met Android.

Bron: Webwereld.

0 Reactie(s) op: 5 dingen die je moet weten over Chrome OS voor tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.