50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Hebt u uw keuze kunnen maken voor uw Android-smartphone? Dan is het nu tijd om deze in te richten met applicaties uit Google Play Store (de applicatiewinkel, voorheen Google Market). In tegenstelling tot Windows Phone- en iOS-apps kunt u met Android-applicaties ook uw toestel tweaken en personaliseren. Leuk dus om dieper in te duiken! Wij zetten vijftig apps die de moeite waard zijn op een rijtje.

Camera

1. QR Droid

Sinds smartphones populair zijn geworden, duiken QR-codes overal op. Dit zijn een soort streepjescodes die u met uw telefoon kunt scannen. Vervolgens leiden ze u naar (bijvoorbeeld) een website. Om deze QR-codes uit te kunnen lezen hebt u een app nodig. QR Droid is hier een voorbeeld van. Met deze applicatie kunt u QR-codes met uw camera uitlezen, maar ook zelf aanmaken. In dit artikel gebruiken we QR-codes, dus download deze app alvast via de Play Store. Met het scannen van een code komt u direct op de goede plek in de Play Store terecht.

Met QR Droid kunt u ook zelf QR-codes maken.

Gratis apps

In dit overzicht van de vijftig beste apps voor Android vindt u enkel gratis apps. Dit betekent niet dat er geen betaalde in de Play Store staan, maar het aanbod is wel veel kleiner dan in Apples App Store. U kunt uw telefoon prima gebruiken met enkel gratis apps. Wilt u toch een app installeren die geld kost, dan dient u gebruik te maken van Google Wallet, waarvoor u een creditcard nodig hebt.

2. Instagram

De app Instagram is al een tijdlang mateloos populair op de iPhone. Sinds begin april is deze app ook beschikbaar voor Android. Met Instagram maakt u foto's die u vervolgens een effect meegeeft, de beschikbare effecten zorgen er vooral voor dat de foto er ouderwets uit komt te zien. Het is ook mogelijk bestaande foto's te bewerken. Vervolgens uploadt u deze foto naar uw profiel, vanwaar u hem kunt delen op Facebook, Twitter of met een link. Ook is het mogelijk om op Twitter-achtige manier anderen te volgen op Instagram.

Instagram is al mateloos populair op de iPhone. Gelukkig is de app nu ook beschikbaar voor Android.

3. FatBooth

Bent u benieuwd hoe u of iemand anders eruitziet met een dik gezicht? Met FatBooth kunt u een (portret)foto maken of invoegen, waarna de app u een dik gezicht geeft, inclusief onderkin. De resultaten zijn vaak bijzonder grappig. Helaas werkt het effect niet met gewone foto's of foto's met meerdere personen. Overigens biedt dezelfde maker (PiVi & Co) ook de apps AgingBooth en BaldBooth gratis in de Play Store aan, waarmee u respectievelijk iemand op de foto een bejaard uiterlijk of een kaal hoofd geeft.

Uw gezicht, maar dan mollig.

4. Adobe Photoshop Express

Even een foto of plaatje fotoshoppen? Het hoeft niet meer achter de pc met een ingewikkeld fotobewerkingsprogramma. Op een Android kan het nu ook met Adobe Photeshop Express, hoewel de mogelijkheden niet heel uitgebreid zijn. Niet verwonderlijk ook, aangezien nauwkeurige bewerkingen met vingeraansturingen onhandig zijn. Toch hebt u redelijk wat filters en bewerkingsmogelijkheden voorhanden. De app is niet alleen bedoeld voor bewerkingen, u hebt ook de mogelijkheid foto's te organiseren of een diashow te maken.

Simpele bewerkingen en effecten van uw foto's.

5. Transparent Screen

Over straat lopen en berichten typen op een smartphone, geen gouden combinatie van bezigheden. Met Transparent Screen gebruikt u de camera aan de achterkant om alsnog zicht te houden op wat er voor u gebeurt. De interface van uw smartphone wordt transparant gemaakt en op de achtergrond verschijnt het beeld van de camera. Een heel simpel concept, maar voor de fanatieke smartphonegebruiker scheelt het wat botsingen. De betaalde versie maakt het mogelijk om de flitser te gebruiken als zaklamp, zodat u ook in het donker lopend kunt typen.

Typen terwijl u loopt, is met deze app een stuk veiliger.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.