50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Overig

46. Pathé Mobiel

Als u een bioscoopbezoekje overweegt, dan kunt u met de app van Pathé makkelijk kijken welke films er hoe laat draaien, meer informatie krijgen over de films die spelen, trailers bekijken en zelfs een kaartje kopen voor de voorstelling. De betaling kan met PayPal of creditcard. Als u deze app gebruikt, is het natuurlijk wel handig om een bioscoop van Pathé in de buurt te hebben. Mocht u er niet zeker van zijn, dan kunt u dat via de app zelf opzoeken.

Bioscoopplannen? Even kijken wat er vanavond draait.

47. IMDb Movies & TV

Als u film- of serieliefhebber bent, dan kunt u niet zonder IMDb. In de app kunt u de uitgebreide film- en programma-informatie opzoeken zoals dat kan op de website. Ook kunt u een 'watchlist' aanmaken en bijhouden, waarin u alle films en series plaatst die u nog wilt zien en afvinkt als u ze hebt gekeken. Als u even niks te doen hebt, kunt u zich uren zoethouden met alle informatie die voorhanden is, zo puilt uw watchlist binnen de kortste keren uit. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kunt u ook van iedere film de trailer bekijken.

Films en series kunt u ook toevoegen aan een watchlist.

48. Uitzending Gemist

Hoewel Uitzending Gemist praktischer werkt op een Android-tablet, is hij voor Android-telefoons ook de moeite waard. U kunt er tv-programma's van de publieke omroep mee terugkijken. De app is vrij simpel qua indeling: bovenin vindt u vijf categorieën (Uitgelicht, Nieuw, Populair, Index en Zoeken). De laatste twee categorieën zijn bedoeld om een programma uit de database op te zoeken. Via de instellingen kunt u de afspeelkwaliteit met 3G of wifi aanpassen naar laag, normaal of hoog. Deze laatste optie is echter alleen van toegevoegde waarde op een groter tablet-scherm.

Even het laatste journaal terugkijken via de app van Uitzending Gemist.

49. Sky Map

Er is niet alleen een landkaart van Google beschikbaar op Android, maar ook een sterrenkaart: Google Sky Map. In de Play Store te vinden als Sky Map van de ontwikkelaar Sky Map Devs, de app is namelijk onlangs als open bron vrijgegeven aan ontwikkelaars. Als u uw smartphone met openstaande app naar de sterrenhemel richt, kunt u precies zien waar planeten en sterrenstelsels zich bevinden. De app is dus vooral van erg leuk als u 's avonds buiten bent onder een heldere sterrenhemel.

Google Maps, maar dan voor de sterrenhemel.

50. AppBrain App Market

Hebt u na de afgelopen 49 tips nog niet genoeg apps op uw Android staan, dan kunt u AppBrain App Market eens uitproberen. Hoewel de interface erg ouderwets en warrig overkomt, is het een prima bron voor app-suggesties. Er zijn lijsten met populaire apps van AppBrain-gebruikers en suggesties van AppBrain zelf. Alle apps worden overigens gewoon uit de Play Store gehaald. Ook is het mogelijk een account aan te maken, waarmee u deelt wat u hebt geïnstalleerd. Overbodige apps kunt u via de AppBrain App Market ook direct van uw smart­phone gooien.

Gebruik AppBrain App Market voor nog meer app-suggesties.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.