50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Redactietips

6. TweetDeck

Wellicht hebt u weleens gehoord van TweetDeck op de pc. Met dit programma krijgt u overzichtelijk in kolommen weergegeven wat er zoal op Facebook, Twitter en Foursquare gedeeld wordt. Al uw sociale netwerken dus overzichtelijk in één app. TweetDeck is ook beschikbaar voor Android en verzamelt alle gegevens overzichtelijk in één app. U kunt ook makkelijk kolommen aanmaken met bijvoorbeeld zoekresultaten. Een widget op uw startscherm vertelt u of er nieuwe dingen geplaatst zijn en of u nieuwe berichten hebt ontvangen.

Voeg al uw sociale netwerkaccounts samen in één app.

7. Dropbox

De cloudopslagdienst Dropbox is veruit onze favoriet. De Android-app draagt hieraan bij. Niet alleen kunt u (natuurlijk) al uw bestanden online benaderen en uploaden via de app, het meest gecharmeerd zijn we van de functie om gemaakte foto's automatisch te uploaden. Zo hebt u een automatische back-up van uw foto's, die u altijd en overal kunt benaderen. Het is wel aan te raden om bij deze functie in te stellen dat foto's alleen via wifi geüpload worden. Via 3G kan dit een langzaam en kostbaar proces worden.

Al uw bestanden online opgeslagen.

8. NU

De app van nu.nl is vooral prettig dankzij zijn veelzijdigheid. Natuurlijk geeft de applicatie meteen na het opstarten het nieuws in de categorieën Algemeen, Economie, Sport, Tech en Overig weer, in de herkenbare stijl van de nieuwssite. Maar de app toont ook het weer, file-informatie, beurskoersen, voetbalstanden en -uitslagen in de bovenbalk. Via de menuknop kunt u nieuws uit andere categorieën opzoeken en zelfs een tv-gids raadplegen. Met deze app kunt u dus een hoop andere apps in één klap vervangen, hoewel de app niet zo heel anders is dan de mobiele site van nu.nl.

Nu.nl heeft een bijzonder veelzijdige app.

9. Chrome (bèta)

Gebruikt u op de pc Googles browser Chrome? Probeer dan ook eens de app van Chrome. Deze mobiele browser werkt samen met de desktopversie via uw Google-account waardoor u bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden en openstaande tabbladen synchroniseert. De app is prettig in gebruik, vooral als het aankomt op openstaande tabbladen en het startscherm met meestbezochte sites. Minpunten zijn er ook: de app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android 4-toestellen en ook de geclaimde snelheidswinst is in de praktijk nauwelijks merkbaar. Wellicht dat dit na de bèta-fase verholpen is.

Overzichtelijk browsen met tabbladen met de mobiele

10. Google Drive

Google Drive vervangt de Google Docs-app en is eigenlijk een kruising tussen Google Docs en de nieuwe eigen opslagdienst (vergelijkbaar met Dropbox). Niet alleen kan deze app nog steeds gebruikt worden voor het (samen)werken in online documenten, maar u hebt dus ook toegang tot de bestanden in uw Google Drive of u voegt zelf bestanden van uw smartphone toe. Tevens hebt u vanaf uw startscherm direct toegang tot uw bestanden via een widget. Handiger en overzichtelijker dan vanuit uw browser. Vooral op een tablet.

De app Google Drive maakt mobiel werken een stuk overzichtelijker.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.