50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Personalisatie

11. Achtergronden Afbeelding

U kunt ervoor kiezen om de standaardachtergrond op uw startschermen te laten staan of hier een eigen foto voor te gebruiken. Maar met Achtergronden Afbeelding (slecht vertaalde naam van Picspeed Wallpaper) kunt u uit een verzameling mooie afbeeldingen een achtergrond kiezen. Ze zijn opgedeeld in verschillende categorieën: natuur, tekenfilms, sport, bekendheden etc. Hebt u een mooie achtergrond gevonden? Dan kunt u deze natuurlijk als achtergrond instellen (scrolbaar, of juist niet) of als los bestand lokaal opslaan.

U kunt achtergronden kiezen uit verschillende categorieën.

12. SyncMyPix

Als u uw contactpersonen niet op de simkaart maar op de telefoon zelf of online opslaat, hebt u veel extra invoervelden, waaronder de mogelijkheid om een foto aan de contactgegevens te koppelen. Dit ziet er een stuk overzichtelijker uit als u even door het telefoonboek bladert. Helaas is dit proces ontzettend tijdrovend. Met SyncMyPix koppelt u makkelijker foto's aan contactgegevens. De app haalt de foto's van uw Facebook-vrienden binnen die u vervolgens zelf koppelt aan de juiste persoon in uw telefoonboek. Zo hoeft u alleen nog foto's toe te voegen bij contactpersonen zonder Facebook-profiel.

Synchroniseer uw contacten met die uit Facebook.

13. Go Launcher Ex

Wilt u meer aan het uiterlijk van uw smartphone knutselen, dan is Go Launcher Ex een goede. De app verandert uw startscherm, applicatiemenu en vergendelscherm behoorlijk (zie afbeelding). Leuk is dat u via de instellingen veel kunt aanpassen en personaliseren, nog meer dan standaard mogelijk is in Android. Bovendien zijn er behoorlijk wat apps beschikbaar om de functionaliteit mee uit te breiden. Bijvoorbeeld een alternatief notificatiesysteem (bij inkomende berichten, mails etc.), thema's, een taakbeheerder en meer. Go Launcher Ex opent niet als app, maar start als u op de hometoets drukt. Wilt u terug? Dan verwijdert u de app via Instellingen / Apps.

Kies verschillende widgets die speciaal voor Go Launcher beschikbaar zijn.

14. ADW.Launcher

Net als Go Launcher Ex geeft ADW.Launcher uw Android-toestel een heel nieuwe interface, die tot in de kleinste details aan te passen valt. De interface wordt ook gebruikt in de populaire alternatieve ROM CyanogenMod. Het installeren van zo'n ROM vergt een hoop (moeilijk) werk. Deze app is daarom een makkelijk en leuk alternatief voor de minder gevorderde knutselaar. Bovendien is ADW.Launcher opensource, waardoor ontwikkelaars ermee aan de haal gaan en veel thema's, applicaties en widgets maken die ADW.Launcher uitbreiden en nog persoonlijker maken.

ADW.Launcher wordt ook gebruikt in de populaire ROM CyanogenMod.

15. PhotoWall Live Wallpaper

Met PhotoWall Live Wallpaper maakt u een dynamische achtergrond, die opgebouwd wordt uit afbeeldingen van uw telefoon, van Facebook-vrienden of uit uw Picasa-album. U kunt zelf de bron instellen, de wisselsnelheid, overgangseffecten en foto-effecten zoals sepia of kleurloos. Als u een foto twee keer achter elkaar aanraakt opent deze. De app is niet zichtbaar in het applicatieoverzicht, maar verschijnt in de lijst bij Live Achtergronden als u kiest om de achtergrond te wijzigen. Bedenk wel dat deze live achtergrond een negatieve invloed heeft op de accuduur van uw smartphone.

PhotoWall Live Wallpaper is te vinden in het overzicht van Live Wallpapers.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.