50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Widgets

16. 1Weather

1Weather is een handige app om op de hoogte te blijven van het weer op uw locatie of een zelf-opgegeven locatie. U krijgt met de widget op uw startscherm een handig overzicht van de huidige buitentemperatuur, de minimum- en maximumtemperatuur van vandaag en de neerslagkans. In de app kunt u onder andere terecht voor de voorspelling van de komende dagen, zon/maansopkomst en -ondergang en een eventueel weeralarm. Het handigst is nog de temperatuuraanduiding die u boven in het systeemvak altijd op de hoogte houdt van de huidige buitentemperatuur.

Op de hoogte blijven van het lokale weer met de widget op uw startscherm.

17. Digital Clock Widget

Veel Android-telefoons hebben al een widget waarmee u een klok op uw startscherm tovert. Helaas gaan deze widgets vaak gepaard met overbodige animaties of extra onderdelen als weerinfo. Als u hier niet op zit te wachten, is de Digital Clock Widget een praktisch alternatief. De widget geeft enkel de datum en tijd weer. In de instellingen kunt u nog het één en ander tweaken, zoals 24-uurs tijdsaanduiding, tekstkleur en de actie die de widget moet uitvoeren wanneer u erop tikt (niks, naar de wekker of naar de kalender).

Een klok op uw startscherm zonder animaties en franje.

18. ColorNote Notepad Notes

Werkt u op Windows met digitale geeltjes op uw bureaublad? Met ColorNote Notepad Notes kunt u uw startschermen ook volhangen met virtuele post-its. In de app maakt u herinneringen aan en koppelt er eventueel een kleur, reminder, vinkje of een slotje aan. Met dit slot kunt u een notitie alleen bewerken of zien nadat u een wachtwoord invoert. Tevens krijgt u in de app een overzicht van alle gemaakte notities. Via de widgets plaatst u vervolgens de aangemaakte post-its op uw startscherm. Deze krijgen ook meteen de kleur mee die u hebt ingesteld bij het aanmaken van de herinnering.

Een post-it, maar dan op uw startscherm.

19. Evernote Widget

Evernote is een populaire app waarmee u notities maakt. Ouderwets in de vorm van tekst, maar ook bijvoorbeeld met foto- of geluidsopnames. Deze notities worden online opgeslagen zodat u er via uw browser of andere apparaten bij kunt. Met de Evernote Widget hebt u snel toegang tot onderdelen van Evernote, zoals het schrijven van een notitie, het maken van een foto of het opnemen van een geluidsopname. Ten slotte vindt u er ook een knop naar de zoekfunctie van Evernote. Voor deze widget hebt u overigens ook de app van Evernote nodig.

Evernote aansturen kan ook met een handige widget.

20. Buienalarm

Kunt u veilig de deur uit, of hebben de weergoden regenbuien in petto? Met Buienalarm kunt u altijd even nagaan of er een regenbui op komst is en wat de huidige buitentemperatuur is. Bovendien kan de app een waarschuwing geven wanneer er een heftige bui aan zit te komen. Het handigst van deze app is de widget, waarmee u direct op uw startscherm kunt zien wat de neerslagkans is voor de komende vier uur, op de locatie waar u zich bevindt of op een handmatig ingevoerde locatie.

Op dit moment is het veilig om zonder regenjas de deur uit te gaan.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.