50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Muziek

21. Winamp

Winamp is een oude bekende van de pc, maar ook voor Android is de alternatieve mediaspeler het uitproberen waard. Vooral de mogelijkheid om muziek te synchroniseren en af te spelen is goed. Dit kan met pc's die aan staan en zich op hetzelfde (draadloze) netwerk bevinden. Het scheelt behoorlijk in opslagruimte, maar is helaas onbruikbaar als u op pad gaat. Andere handige functies zijn het importeren van uw iTunes-bibliotheek en -afspeellijsten, de radiofunctie en aansturingsknoppen in het vergrendelingsscherm. De interface vergt wat gewenning, maar zodra u erin thuis bent, is het toch wel logisch.

Winamp is een alternatieve muziekspeler voor uw Android.

22. Last.fm

Last.fm is een profielsite die bijhoudt wat u luistert en dat weergeeft in handige overzichten. Tegen betaling kunt u ook gebruikmaken van de gepersonaliseerde radiostations, die de afspeellijst afstemt op uw luistergedrag. De radiofunctie is helaas in Nederland niet beschikbaar in de app. Wel kunt zorgen dat aan Last.fm wordt doorgegeven welke muziek u luistert (scrobbelen). U hoeft hiervoor overigens niet via de Last.fm-app muziek te luisteren. U kunt in de app ook meer informatie krijgen over albums en artiesten, en via gps kijken of een artiest een optreden in de buurt heeft gepland.

Zijn er leuke optredens in de buurt?

23. Spotify

Voor tien euro per maand hebt u een Spotify Unlimited-abonnement. Het grote voordeel van zo'n abonnement is dat u gebruik kunt maken van de mobiele app, waarmee u de enorme muziekbibliotheek ongelimiteerd op uw smartphone kunt afspelen. U streamt de liedjes op redelijk hoge kwaliteit: 320 kbit/s. De app geeft u tevens toegang tot uw afspeellijsten. Aan te raden is zo'n afspeellijst offline op te slaan op uw toestel, ondanks dat het redelijk wat opslagruimte kost. Als u via 3G naar Spotify gaat luisteren, kost dat behoorlijk wat data.

Afspeellijsten kunt u het beste offline opslaan als u op pad gaat.

24. NLRadio

Zo simpel als NLRadio zouden meer apps moeten zijn. Wanneer u de applicatie start, krijgt u een lijst van beschikbare radiostations te zien, na selectie van een radiostation begint het direct af te spelen. Het aanbod van radiostations is best aardig, maar niet ieder radiostation is aanwezig. De afwezige radiostations zijn degene die geen online stream bieden die compatibel is met de app. NLRadio haalt dus niet het radiosignaal uit de ether, maar gewoon van internet. Dat heeft als nadeel dat een internetverbinding nodig is, maar als voordeel dat u ook in het buitenland kunt luisteren.

Voor deze interface is weinig uitleg nodig.

25. Relax and Sleep

Met Relax and Sleep krijgt u een eigen set achtergrondgeluiden die u kunt mixen om zo een ideale combinatie van geluiden te maken om in slaap te doezelen (of er ontzettend zenuwachtig van te worden, mocht uw mix niet werken). In totaal hebt u een 35-tal geluiden zoals krekels, golven op zee en kwakende kikkers. Mocht u zelf geen idee hebben hoe u uw slaapmix wilt hebben, dan kunt u door het toestel te schudden ook een willekeurige mix afspelen. U kunt een timer instellen, waarbij na de verstreken tijd het afspelen stopt of een alarm afgaat.

Componeer een eigen slaapmix.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.