50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Op pad

26. Schiphol Amsterdam Airport

Mocht u op reis gaan of juist iemand van het vliegtuig gaan halen, dan kunt u met de app van Schiphol alle informatie over de vlucht zien. Als u in de reisplanner uw vluchtnummer toevoegt, krijgt u praktische informatie te zien zoals het terminal- en gatenummer voor vertrekkende vluchten of de aankomsthal voor binnenkomende vluchten. Bovendien kunt u op een kaartje precies zien waar u heen moet en kunt u een notificatie ter herinnering instellen. Er is ook een lijst met alle binnenkomende en vertrekkende vluchten. Veel praktische zaken dus, die helaas aangevuld worden met een nutteloze See Buy Fly-sectie.

Het ingebouwde kaartje is erg handig om op tijd bij de juiste gate te staan.

27. NS Reisplanner Xtra

Deze app van de NS is handig om uw treinreis te plannen, vertrektijden van treinen te zien van een gekozen station of om te raadplegen als er storingen op uw reistraject zijn. Bij het onderdeel vertrektijden wordt er via gps gekeken naar het dichtstbijzijnde station. Via de menuknop kunt u overigens ook handmatig een station invoeren, al zit die functie redelijk verstopt. Naast treininformatie zitten er wat nevenfuncties in de app, zoals TomTom Places, waarmee gezocht kan worden naar bijvoorbeeld een pinautomaat of supermarkt in de buurt en ErOpUit, waarbij u per station kunt kijken wat er in de omgeving te beleven is.

Gelukkig geeft de reisplanner-app ook storingen weer.

28. Google Maps

Wilt u uw reis plannen met meer vervoersmogelijkheden dan alleen de trein, dan zat u tot voor kort vast aan 9292OV. Helaas is deze app houterig en zijn de resultaten vaak omslachtig en niet altijd actueel. Gelukkig kunt u ook gebruikmaken van de Google Maps-app, die op iedere Android standaard geïnstalleerd staat. Als u linksonder op het icoontje met het pijltje naar rechts drukt (in versie 2.3 of ouder drukt u op de menuknop / Route), kunt u een begin- en eindpunt en een vervoermiddel kiezen: auto, OV of lopend. Wanneer u voor de auto kiest wordt de app gekoppeld met de Navigatie-app van Google.

Sinds kort kunt u ook navigeren met Google Maps.

29. Waze

Als u met de auto op pad gaat, is Waze een handige assistent. U kunt ermee navigeren en wordt gelijk op de hoogte gehouden van files en flitsers op het traject. Deze worden gemeld door andere Waze-gebruikers die op pad zijn. In de app kunt u ook zelf melding maken van ongelukken, flitsers of andere gevaren. Als er veel gebruikers op een traject langzaam rijden, herkent Waze dit zelf als een file. Hoe meer mensen gebruikmaken van de app, hoe beter de informatie dus wordt.

Navigeren, maar dan op een sociale manier.

30. Flitsmeister

De naam Flitsmeister is een bekende uit de App Store van Apple. Sterker nog, hoofdredacteur Jeroen de Jager stapt zijn auto niet meer in zonder deze app. Flitsmeister toont ook op Android alle mobiele flitsers, files, traject- en KLPD-controles van dit moment en waarschuwt u wanneer u deze nadert. U kunt de controles op een kaart of in een lijstoverzicht zien. Een onmisbare app als u boetes wilt vermijden. Het is wel aan te raden het waarschuwingsgeluid aan te passen, dit is namelijk het standaard-meldingsgeluid.

Bespaar uzelf een hoop vervelende snelheidsboetes.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.