50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Systeem

31. ES File Explorer

Een bestandsverkenner is standaard niet aanwezig op Android-smartphones, terwijl het best handig kan zijn om door uw bestanden te bladeren. Een prettige en uitgebreide bestandsverkenner is ES File Explorer. Natuurlijk kunt u standaardhandelingen uitvoeren als mappen maken, bestanden openen, kopiëren, plakken, verwijderen en hernoemen. Maar u kunt ook bestanden zoeken of verbinding maken met bijvoorbeeld ftp-servers of opslagmedia op uw netwerk. Bij het tabblad Geïnstalleerde toepassingen kunt u tevens uw geïnstalleerde apps beheren en onder Menu / Instellingen vindt u zelfs een simpele back-upfunctie voor uw gegevens.

Een bestandsverkenner kan voor Android ook erg handig zijn.

32. Batterij

Het is prettig om constant een vinger aan de pols te houden wat betreft uw beschikbare batterijcapaciteit. Helaas schiet het standaardicoontje in de rechterbovenhoek vaak tekort. Met de Batterij-app verschijnt in de statusbalk linksboven een percentage in blauw van de beschikbare capaciteit. Wanneer u de statusbalk naar beneden schuift ziet u tevens hoe lang de batterij nog ongeveer mee kan (mits u uw Android op dezelfde manier blijft gebruiken). Als u de app zelf start, kunt u tevens een lijst opvragen welke bronnen de meeste capaciteit van uw batterij opvragen.

Altijd op de hoogte van uw batterij­capaciteit.

33. Firefox

Deze mobiele versie van browser Firefox is vooral leuk omdat er veel aan te personaliseren valt, zoals zoekmachines, startpagina en het uiterlijk. Eigenlijk alles wat u gewend bent van Firefox op de pc. Maar de browser komt u pas echt van pas als u op uw pc ook gebruikmaakt van Firefox, de synchronisatiemogelijkheden zijn namelijk uitgebreid: voorkeuren, tabbladen, browsegeschiedenis, opgeslagen wachtwoorden, bladwijzers en zelfs add-ons kunnen worden gesynchroniseerd. Hiervoor moet u overigens wel een eenmalig authenticatieproces doorlopen.

Het bekende Firefox in een mobiel jasje.

34. TeamViewer for Remote Control

TeamViewer is een veelgebruikt programma om de computer van een ander over te nemen, bijvoorbeeld om even hulp te bieden. Op een Android-smartphone kunt u met de app ook een pc overnemen. Hiervoor moet het programma op de pc geïnstalleerd zijn en vindt u onder de tab afstandsbediening een ID en wachtwoord. Deze gegevens vult u in de app in, waarna hij verbinding maakt met de pc. U neemt zo het bureaublad over. Bediening van de muis via een aanraakscherm is onhandig, maar de app kan toch goed van pas komen.

TeamViewer verbindt smartphone en pc.

35. JuiceDefender

Zit u regelmatig met een (bijna) lege batterij? Dan is het installeren van de app JuiceDefender het overwegen waard. De app bespaart energieverbruik door ongebruikte connecties te stoppen (totdat u uw smart­phone uit standby-modus haalt). U stelt tijden in waarbij de smartphone wel of geen verbinding maakt, regelt de schermhelderheid en maakt gebruik van geplande accountsynchronisatie. Er zijn wat noodmiddelen voorhanden voor als uw batterijcapaciteit erg laag wordt en is er een set widgets.

Kies uit verschillende profielen om uw batterij te ontzien.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.