50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Communicatie

36. Facebook voor Android

Fanatieke gebruikers zullen inmiddels bekend zijn met de Facebook-app. De app oogt en werkt hetzelfde als de interface van Facebooks website. Extra handigheid zit in de mogelijkheid Facebook-profielen te synchroniseren met uw telefoonboek, waardoor foto's en overige gegevens overzichtelijk gekoppeld worden. Helaas werkt dit niet op alle Android 4-toestellen. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u nog altijd terugvallen op SyncMyPix. De chatfunctie ontbreekt helaas in de Facebook-app, hiervoor moet u los Facebook Messenger installeren.

De app van Facebook lijkt op de mobiele website.

37. LinkedIn

Net als bij de andere apps in deze categorie, kunt u met de LinkedIn-app uw contacten synchroniseren zodat deze overzichtelijk meegenomen worden in het contactenoverzicht van Android. Na aanmelding merkt u dat de interface van deze app vreemd is. De LinkedIn-app is vooral bedoeld om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in uw omgeving en de groepen waar u zich voor hebt aangemeld. De drie nieuwsartikelen boven in de app benadrukken dat het vooral een bijlees-app is, met de mogelijkheid anderen toe te voegen en berichten te sturen.

Blijf op de hoogte van wat er in uw zakelijke netwerk gebeurt met de app van LinkedIn.

38. Hotmail

U kunt handmatig uw Hotmail binnenhalen via Instellingen / Accounts & Synchronisatie / Account toevoegen. Uw e-mail komt dan binnen in een gedeelde inbox met eventueel ook uw andere e-mailaccounts. Wij vinden het handiger om de aparte Hotmail-app te installeren, opvallend genoeg één van de weinige diensten die Microsoft aanbiedt in de Play Store. Deze app is overzichtelijk, u kunt uw e-mail in verschillende mappen beheren en veel dingen instellen. Tevens synchroniseert u desgewenst uw contacten en agenda met uw Android-telefoon.

U kunt meerdere Hotmail-accounts toevoegen in de app.

39. WhatsApp Messenger

Ongetwijfeld hebt u weleens van WhatsApp gehoord: . Met deze app hebt u een alternatief voor sms'en voorhanden. Via uw internetverbinding stuurt u gemakkelijk berichtjes naar andere contactpersonen uit uw telefoonboek die WhatsApp geïnstalleerd hebben. Behalve berichten kunt u ook afbeeldingen, video's en spraakopnames versturen, individueel of in een groepsgesprek. Een doorn in het oog voor providers, die hun oude melkkoe sms langzaam zien vergaan, maar zeer kostenbesparend voor u. Voor Android is de app het eerste jaar gratis, hierna kost het u een dollar per jaar.

Dankzij WhatsApp hoeft u niet meer te sms'en.

40. Skype

Via WhatsApp bespaart u sms-kosten, via Skype bezuinigt u op uw belkosten. Met de app kunt u - net als u op de pc gewend bent - gratis (video)gesprekken starten met contactpersonen. Via 3G is het qua snelheid en kosten niet aan te raden, via wifi werkt de dienst echter prima. Let er wel op dat de app zowel in gebruik als in stand-by aardig wat batterijcapaciteit opslurpt. Als u dus niet gebeld wilt worden, zet u de app op offline. Als u over Skype-tegoed beschikt kunt u ook goedkoop naar gewone telefoonnummers bellen.

Bellen? Veel te duur!

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.