50 beste Android-apps

Door: Joris Peterse | 11 juli 2012 16:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Root

41. Force2SD lite

Om opslag op uw toestel te besparen, kunt u apps naar de SD-kaart verplaatsen. Zoek de app via Instellingen / Applicaties en kies vervolgens Verplaatsen naar SD-kaart. Sommige apps missen deze mogelijkheid. U kunt deze alsnog geforceerd naar de SD-kaart verplaaten met Fore2SD lite. In de lite-versie bent u beperkt tot vijf apps. Let er echter wel op dat bijvoorbeeld widgets van verplaatste apps niet goed meer werken nadat ze geforceerd verplaatst zijn.

U kunt apps alsnog naar de SD-kaart verplaatsen.

42. Permissions Denied

Veel Android-applicaties vragen dubieuze machtigingen bij de installatie. Zo willen simpele apps vaak uw telefoonidentificatienummer en vragen ze uw locatie middels gps op. Zonder roottoegang kunt u hier alleen onderuit door de betreffende app niet te installeren. Met Permissions Denied (waarvoor wel roottoegang nodig is) kunt u geïnstalleerde apps toegang ontzeggen tot machtigingen. U kunt machtigingen per app afpakken of de toegang tot onderdelen algemeen ontsluiten. Onhandig is dat u na iedere wijziging uw smartphone opnieuw moet opstarten. Let er ook op dat een app niet helemaal correct meer kan werken nadat machtigingen afgesloten zijn. U kunt de toegang achteraf alsnog terugzetten.

Blokkeer verdachte machtigingen met Permissions Denied.

43. AdFree Android

De prettigste app voor Android-telefoons waarbij roottoegang is verkregen, is AdFree Android. Deze app zorgt voor een advertentieblokkade voor uw hele telefoon. Het blokkeert Google-advertenties die in vrijwel alle gratis apps voorkomen. Nadat u de app voor het eerst opstart, zoekt deze de meest recente lijst van bekende advertenties op. Vervolgens hebt u geen omkijken meer naar de app en zijn er vrijwel geen advertenties meer zichtbaar in apps. Het kan zo nu en dan echter voorkomen dat u een laadpictogram in de app te zien krijgt.

Even configureren en u hebt nauwelijks last meer van advertenties.

44. Screenshot UX Trial

Op sommige Android-toestellen is de mogelijkheid om een screenshot te maken standaard aanwezig. Op de meeste telefoons helaas niet en gek genoeg hebt u meestal roottoegang nodig om dit voor elkaar te krijgen. Met de app Screenshot UX Trail kunt u screenshots maken op alle toestellen met roottoegang en enkele modellen zonder. Dat kan op meerdere manieren: na het instellen van een timer, met een screenshotknop linksboven in beeld of op de statusbalk (deze is niet zichtbaar op de afbeelding) en door het toestel te schudden. De probeerversie van de app staat u toe om tot veertien screenshots te maken.

De app Screenshot UX kan op meerdere manieren een screen­shot maken.

45. Titanium Backup Root

Het is altijd belangrijk om uw gegevens veilig te stellen door middel van een back-up, uw smartphone is daarop geen uitzondering. De beste app om uw gegevens veilig te stellen is Titanium Backup. Dankzij de roottoegang kan de app ook uw geïnstalleerde (systeem)apps op een back-uplocatie opslaan. In de gratis versie wordt er opgeslagen op de SD-kaart of het opslaggeheugen van de telefoon. Kopieer de back-up daarna zelf naar een locatie buiten de telefoon! Het is mogelijk om op vaste tijden een back-up te laten uitvoeren. Om uw back-up terug te zetten hebt u de app ook nodig.

Plan zelf in wanneer de app een back-up van uw gegevens moet maken.

1 Reactie(s) op: 50 beste Android-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2014 15:48 Anoniem
  Oke Mag die reclame weg AUB Jeroen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.