'81 procent van smartphones draait op Android'

Door: chris-koenis | 13 november 2013 11:33

Apps & Software

Het marktaandeel van Android blijft groeien, ondanks de exceptionele dominantie van de afgelopen jaren. Voor het eerst is de grens van 80 procent overschreden.

Android blijft heersen op de mobiele markt. Van alle wereldwijd verscheepte smartphones het afgelopen kwartaal, in totaal 262,2 miljoen stuks, draait 81 procent een Android-versie. Het is niet eerder voorgekomen in het korte bestaan van Google's mobiele OS dat er zo'n grote voorsprong was op de concurrentie, zo blijkt uit de laatste cijfers van IDC.

Nokia stuwt Windows Phone-verkoop

Toch hebben de concurrenten van het Android-leger geen reden tot klagen. Windows Phone groeide vergeleken met een jaar geleden maar liefst 156 procent naar 9,5 miljoen stuks. Microsofts marktvechter, dat stevig voet aan de grond krijgt in Europa, moet het vooral hebben van Nokia. Die Finse fabrikant neemt nu al 93,2 procent van de verscheepte Windows Phone-smartphones voor zijn rekening.

Ondertussen blijft Apple's iOS wel marktaandeel verliezen (nu nog maar 12,9 procent over) maar verkoopt Apple in absolute aantallen gewoon nog meer iPhones dan in 2012. Is dan iedereen blij in smartphone-land? Nee. BlackBerry en andere achterhoedevechters moeten met afgunst kijken naar de top drie, die steeds meer afstand neemt.

Het aantal verscheepte smartphones in het derde kwartaal van 2013:

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: '81 procent van smartphones draait op Android'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 juni 2014 14:49 Anoniem
    en het is niks en blijft niks .apple is de beste van allemaal
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.