IFA 2016: Acer Swift 7 is dun maar krachtig

Door: Randolf Bouwma | 01 september 2016 14:32

Hands-on

De nieuwe Acer Swift 7 mag dan wel de dunste notebook zijn uit de stal van Acer, maar de laptop voelt verrassend stevig aan. De nieuwe Switch-tablets en Spin-convertibles spreken iets minder tot de verbeelding.

De laatste notebook van Acer is 9,99 mm dun en weegt 1,1 kg. Daarmee streeft Acer concurrent HP voorbij, die begin dit jaar het 10,4 mm dunne Spectre lanceerde. De Swift 7 heeft een full HD-scherm en voelt door het Gorilla Glass-display, dat kras- en stootschade voorkomt, stevig aan.

Ondanks zijn dunne vorm kan het apparaat volgens Acer tot wel 9 uur lang meegaan.

De notebook heeft verder een i5-processor, maar kan optioneel met betere specificaties worden geleverd. Ook brengt Acer wat goedkopere modellen van de Swift uit, te weten de Swift 3, 5 en 1 die tussen de 900 en 400 euro gaan kosten. De Swift 7 krijgt een prijskaartje van 1200 euro en zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn, tegelijk met model 3 maar een maand eerder dan de 5 en 1.

Spin en Switch

Acer zal verder de Spin-serie uitbreiden met vier nieuwe convertibles. Dat zijn tablets die omgevormd kunnen worden tot laptop door het scherm en toetsenbord 180 graden te draaien. Erg handig zijn deze apparaten van Acer doorgaans niet. De Spin-convertibles zijn vaak net iets te dik en laten zich hierdoor minder gemakkelijk meenemen.

Ook de nieuwe Switch-tablets weten niet helemaal te overtuigen en missen vernieuwing. Verwacht hetzelfde concept als eerdere tablets, maar met een betere processor. Opvallend is ook de usb-c-aansluiting aan de zijkanten waarmee je het apparaat kunt opladen.

Laptops

De Acer Aspire-modellen gaan al een tijdje mee, maar het einde van de serie laptops lijkt nog niet in zicht. Recent werden nieuwe Aspires aangekondigd, die in verschillende varianten uitkomen, met verschillende beeldschermgroottes, processoren en schijven.

De grootste vernieuwing is waarschijnlijk de mogelijkheid om zowel de opslagcapaciteit als het werkgeheugen uit te breiden. Een kwestie van drie schroeven losdraaien en een nieuwe harde schijf erin!

De laptops missen wel wat souplesse, zeker ten opzichte van de nieuwe Swift-apparaten. De laptops zijn wat dik en zwaar en op sommige punten zelfs niet zo stevig.

Alle nieuwe Aspires hebben een usb-c-aansluiting voor zowel dataoverdracht, beeld, en stroom. Dat maakt de laptops ondanks hun conservatieve uiterlijk wel een stuk moderner, zeker ook omdat ze in de toekomst makkelijk uit te breiden zijn.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Acer Swift 7 is dun maar krachtig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.