Adobe stopt met Flash-ondersteuning Android

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 29 juni 2012 14:11

Apps & Software

De Flash Player van Adobe zal uit de Play Store verdwijnen voor Android-smartphones. De fabrikant maakt vrijdag bekend dat Flash tot uiterlijk 15 augustus te downloaden is en dat de software niet compatibel is met Android 4.1 (Jelly Bean).

Sinds eind 2011 is bekend dat Adobe de stekker uit zijn mobiele Flash-speler wil trekken, maar een einddatum werd er tot op heden nooit gegeven. Door de applicatie half augustus uit de Play Store te verwijderen, voegt Adobe de daad bij het woord en zal het bedrijf zich meer gaan richten op de desktop-software.

Adobe bevestigt vrijdag tevens dat Flash niet officieel ondersteund wordt onder Android 4.1. Als de software toch op dit toekomstige besturingssysteem geïnstalleerd wordt dan zal het 'niet optimaal functioneren', aldus Adobe. Ook huidige Android-smartphones die een update naar Jelly Bean krijgen, kunnen hier last van hebben.

HTML 5

Flash zal in de volgende versies van Android plaats maken voor de nieuwe standaard, HTML 5. Chrome zal de meegeleverde browser zijn onder Android 4.1 en aangezien deze geen Flash-ondersteuning biedt, is de software van Adobe volgens Google overbodig.

Met het afdanken van Flash treedt Google in de voetsporen van concurrent Apple. Steve Jobs, mede-oprichter van Apple, heeft zich voor zijn dood regelmatig kritisch uitgelaten over Flash. Zo zou het smartphones onnodig traag maken en zou het een te zware belasting zijn op zowel de processor als de batterij.

0 Reactie(s) op: Adobe stopt met Flash-ondersteuning Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.