Afbeelding invoegen in Gmail-bericht

Door: Martin Gijzemijter Martin | 17 juni 2011 09:06

Apps & Software

Op de redactie krijgen we regelmatig vragen van mensen die willen weten of er trucs om in een Gmail-bericht afbeeldingen in te voegen (zoals in Outlook), in plaats van zo’n afbeelding als bijlage toe te voegen. Dit is echter al een behoorlijke tijd mogelijk en niet eens met een trucje, maar met behulp van Google Labs.

Om afbeeldingen te kunnen invoegen in een Gmail-bericht, dient u deze functie in te schakelen binnen Gmail Labs. Hiervoor klikt u rechtsboven op het pictogram Instellingen (een tandwiel), dit was tot voor kort het woord Instellingen, maar is door Gmail onlangs veranderd in een compact pictogram. Klik vervolgens op Labs (er is nu een snelkoppeling naar Gmail Labs onder de knop Instellingen toegevoegd). De optie die u zoekt staat bijna helemaal bovenaan, met de titel Afbeeldingen invoegen. Plaats een vinkje bij Inschakelen en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan vlak daarboven. De functie is nu ingeschakeld en u kunt afbeeldingen invoegen in Gmail-berichten.

Voordat u afbeeldingen kunt invoegen in Gmail, dient u deze functie eerst in te schakelen in Gmail Labs.

Invoegen

Afbeeldingen kunt u nu op twee manieren invoegen. Wanneer u een nieuw Gmail-bericht maakt, zult u zien dat aan de navigatieknoppen een pictogram met een afbeelding is toegevoegd. Wanneer u hierop klikt kunt u een afbeelding toevoegen door ernaar te bladeren op uw computer, maar ook door de url naar de afbeelding in te plakken. Het is echter ook gewoon mogelijk om de afbeelding in het bericht te plakken door deze op de een site te kopiëren (klik met rechts op Afbeelding kopiëren of Ctrl+C) en vervolgens in het bericht te plakken (klik met rechts op Afbeelding plakken of Ctrl+V).

U kunt afbeeldingen in het bericht plakken, maar ook toevoegen met behulp van de nieuwe knop afbeeldingen.