Alcatel komt met Plus 10 Windows tablet

Door: Martin Gijzemijter | 21 februari 2016 14:15

Nieuws

Windows 10 wint snel aan populariteit als het om mobiele apparaten gaat. Was het besturingssyssteem eerst nog voorbehouden aan de Surface Pro (die het zelf ook allesbehalve slecht doet), inmiddels duiken er steeds meer andere fabrikanten op die Windows wel zien zitten als motor achter hun tablet.

De nieuwste naam in dit rijtje is Alcatel. Vandaag kondigde het bedrijf tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Plus 10 aan. Een tablet die bedoeld is om het gat te vullen tussen je tablet en je laptop. Een ambitieuze zet, aangezien de Plus 10 de allereerste tablet is die Alcatel op de markt brengt. Voorheen hield het bedrijf zich vooral bezig met smartphones uit het goedkopere segment. Desalniettemin ziet de eerste poging er direct heel hoopvol uit.

Geen snelheidsmonster

De Windows 10-tablet heeft een display van 10,1 inch met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Niet schokkend dus, maar ook niet armoedig. Het toetsenbord dat wordt meegeleverd doet, zoals we eerder hebben gezien, ook dienst als standaard, waardoor je de tablet rechtop kunt zetten. Zowel het toetsenbord als de tablet hebben hun eigen batterij, hetgeen de tablet een levensduur geeft van acht uur. Een snelheidsmonster is de Plus 10 overigens niet met een 1,92 GHz-processor en 2GB RAM.

De opslagcapaciteit is met 32 GB niet spectaculair, maar dat vinden we altijd vergeeflijk als er de mogelijkheid geboden wordt tot uitbreiding. En dat is het geval. Je kunt uitbreiden met behulp van een SD-kaartje en die hebben tegenwoordig zo'n potentiële omvang dat je over opslag niet te klagen zult hebben (als je bereid bent extra te investeren natuurlijk).

De Plus 10 zal 350 euro gaan kosten en komt in juni van dit jaar beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Alcatel komt met Plus 10 Windows tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.