Alle formaten delen en uploaden in Google Documenten

Door: onno-karman | 30 maart 2010 10:13

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Half januari maakte Google in een persbericht bekend dat gebruikers nu alle bestandsformaten kunnen uploaden en delen met anderen. Iedere gebruiker van Google Docs en Apps heeft bovendien de beschikking over 1 GB opslagruimte voor bestanden die niet naar Google Doc-formaat zijn omgezet. De maximale grootte per bestand is 250 MB.

Dit artikel bestaat uit twee pagina’s:

Pagina 1 (huidige pagina)

- Aanmelden

- Downloaden en delen

Pagina 2

- Geavanceerde opties

- Meer overzicht met mappen

- Meer opslagruimte

Aanmelden

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functionaliteit, hebt u uiteraard een account nodig. Mocht u hier nog niet over beschikken, maak dan eerst een Gmail-account aan.

Hebt u reeds een Gmail-account, ga dan naar https://docs.google.com en meld u aan.

Het uploaden van een bestand naar Google Documenten is heel eenvoudig. Klik aan de linkerkant simpelweg op de knop Uploaden. Op de volgende pagina klikt u op de link Selecteer bestanden om te uploaden. Blader op uw computer naar het gewenste bestand en klik op Openen. Selecteer desgewenst nog andere bestanden door de vorige stappen te herhalen. Als u alle bestanden die u wilt uploaden hebt geselecteerd, klik dan op de knop Uploaden starten. Als alle bestanden zijn geüpload, klikt u linksboven op de link Terug naar Google Documenten.

Uploaden van bestanden is in een paar eenvoudige stappen gebeurd.

Oorspronkelijke formaat

Wilt u Office-bestanden in hun oorspronkelijk formaat opslaan, haal dan het vinkje weg voor Documenten, spreadsheets en presentaties converteren naar een indeling voor Google Documenten. Voor het uploaden van bestanden hebt u gratis 1 GB opslagruimte, bestanden die worden geconverteerd tellen hier echter niet voor mee. Als u andere bestanden uploadt (bijvoorbeeld een Photoshop-document), dan blijft de oorspronkelijke indeling sowieso intact.

Downloaden en delen

Terug in het overzicht van uw documenten, ziet u de bestanden die u zojuist online hebt geplaatst aan de rechterkant verschijnen. Nu kunt u dus overal ter wereld uw bestanden bekijken en/of downloaden. Om een bestand te downloaden, klikt u gewoon op de naam van het bestand. Op de volgende pagina klikt u op Downloaden en kiest u een locatie om het bestand op te slaan.

Het mooie van de nieuwe mogelijkheden van Google Documenten, is dat u nu heel eenvoudig alle soorten bestanden met andere mensen kunt delen. U kunt dit op meerdere plekken regelen, zowel op de downloadpagina van een bestand, maar ook in het overzicht van al uw bestanden. Als u op de downloadpagina van een bestand bent, klikt u op Delen / Mensen uitnodigen. Vul onder Uitnodigen een of meerdere e-mailadressen in en typ desgewenst een Onderwerp en een Bericht. Wilt u zelf een kopie van het bericht? Plaats dan even een vinkje voor Een kopie naar mezelf sturen. Standaard staat overigens Bewerken geselecteerd, wat dus inhoudt dat de genodigden de bestanden kunnen aanpassen. Wilt u dit niet, kies dan voor Weergeven. Klik tot slot op Verzenden om de e-mail te versturen.

Klik op de naam van een bestand en op de volgende pagina op Downloaden.

Het delen van bestanden is eenvoudig.

Makkelijk delen

Wilt u alleen bestanden delen, zonder dat mensen zich hoeven aan te melden? Klik dan op Delen / De link ophalen om te delen. Zo kunt u bestanden delen met iedereen, ook mensen die u niet kent. Dit is handig als u bijvoorbeeld een bestand via uw weblog of website wilt aanbieden ter download.

0 Reactie(s) op: Alle formaten delen en uploaden in Google Documenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.