Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Alleen ongelezen berichten weergeven in Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 21 juli 2011 15:04

Apps & Software

Google is goed in het bouwen van handige functies voor Gmail, maar minstens zo goed in het dusdanig verbergen van dit soort functies dat die niet voor iedereen duidelijk zijn. Zo ontvingen we een vraag van een lezer of er misschien een manier is om alleen ongelezen berichten te laten weergeven.

Net als Outlook en vrijwel ieder ander e-mailprogramma, maakt Gmail onderscheid tussen gelezen en ongelezen berichten door laatstgenoemde vetgedrukt weer te geven. Dit biedt u al een redelijk overzicht van de mails die nog niet behandeld zijn, maar als u de reeds gelezen berichten helemaal niet wilt zien, dan is dat ook mogelijk. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is in het zoekveld binnen Gmail de volgende waarde te typen: is:unread. Hierdoor worden automatisch alle berichten weergegeven die de status ongelezen hebben. Uiteraard kunt u ook is:read gebruiken als u alleen alle gelezen berichten wilt zien. Google heeft overigens een lijst gepubliceerd met al dit soort opties die u kunt gebruiken om efficiënter door Gmail te navigeren.

Met behulp van één simpele opdracht in het zoekveld kunt u filteren op ongelezen mail.

Ongelezen filter

We kunnen ons voorstellen dat u geen zin hebt om telkens wanneer u ongelezen berichten wilt zien, de bewuste regel in uw zoekveld te plakken. Met een trucje kunt u er ook een filter van maken. Om dit te doen klikt u op Filter maken (naast de knop Zoeken op het web). Officieel is er hier geen geschikt zoekveld waarin u de waarde is:unread kunt plakken, maar wanneer u deze plakt in het veld Bevat de woorden:, is de werking hetzelfde als het algemene zoekveld in Gmail. Klik op Volgende en negeer de waarschuwing die wordt getoond. Plaats een vinkje voor Het label toepassen en klik op het uitklapmenu en vervolgens op Nieuw label... Geef het label nu een naam, bijvoorbeeld Ongelezen mail en klik op Maken. Klik op Filter maken en plaats een vinkje bij de optie daarnaast als u het filter wilt gebruiken voor alles dat reeds in uw Postvak in zit. U hebt nu een optie aan de linkerkant waarmee u in één klik alle ongelezen mail kunt tonen.

U hoeft de opdracht niet telkens handmatig uit te voeren, u kunt er ook een filter van maken met gekoppeld label.

0 Reacties op: Alleen ongelezen berichten weergeven in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.