Android-browsers zorgen voor hoofdpijn bij ontwikkelaars

Door: redactie-computerworld | 19 juli 2014 08:00

Blog

Het gebrek aan uniformiteit en compatibiliteit bij Android-browsers zorgt voor hoofdpijn bij webontwikkelaars. Niets lijkt gestandaardiseerd en zelfs uitgebreide testprotocollen lossen compatibiliteitsproblemen niet op.

Ontwikkelen voor het web was vroeger al lastig genoeg met meerdere IE-versies en opkomende nieuwe browsers, maar de laatste jaren is het een herculestaak geworden. Webontwikkelaar Niels Leenheer heeft onderstaande slideshow in elkaar gezet om het probleem met Android-fragmentatie voor webapp-ontwikkelaars duidelijk te maken.

"Ik test mijn apps op ongeveer 30 verschillende Android-toestellen voor ik ze uitbreng en het is voorgekomen dat ik een probleem dat een bepaalde smartphone had heb moeten accepteren als iets wat niet opgelost gaat worden", schrijft Leenheer. "Simpelweg omdat de oplossing problemen geeft op een ander toestel. En de oplossing daarvoor op een andere. En weer een andere."

1 Reactie(s) op: Android-browsers zorgen voor hoofdpijn bij ontwikkelaars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 19 juli 2014 11:44 Anoniem
    Zwaar irritant die reclames met geluid erin, nu weet ik gelijk weer waarom een adblocker op de pc noodzakelijk is, helaas op de iPad nog geen oplossing voor behalve je geluid te muten. Een reclame om een website ok, maar opgedrongen en irritant schiet ie z'n doel voorbij. Zowel voor website als adverteerder. Trouwens ziggo mobiel terwijl je met kpn landelijk 4g hebt?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.