Android Ice Cream Sandwich ver achter op Gingerbread

© PXimport

Android Ice Cream Sandwich ver achter op Gingerbread

Geplaatst: 3 mei 2012 - 09:38

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Het aantal apparaten met Ice Cream Sandwich neemt mondjesmaat toe, maar opvallend is dat de vorige versie van Android, Gingerbread, sneller groeit. De volgende Androidversie staat alweer op de stoep.

In de laatste twee weken van april had meer dan 64 procent van alle mobiele apparaten die op Android draaien, nog een van de versies 2.3 (Gingerbread). Nog geen 5 procent heeft Ice Cream Sandwich op de tablet of smartphone. Honeycomb (Android 3.0) heeft in totaal 3,3 procent in de Androidmarkt.

De nieuwe cijfers zijn bekend gemaakt door Google, via de Android developerssite. De versie 2.3.3 is met afstand de meest gebruikte Android-versie, gevolgd door Android 2.2 en Android 2.1 (Eclair). De overige versies steken daar wat schril bij af.

ICS groeit versneld

Wel wordt verwacht dat de stijging van het aantal gebruikers van Ice Cream Sandwich nu versneld zal doorzetten. In de afgelopen periode is het aantal apparaten met 4.0 gestegen van 2,9 procent naar 4,9 procent. Steeds meer leveranciers komen met ICS op nieuwe smartphones, zoals Samsung met de Galaxy S3, en HTC met de One X en One S.

Wel staat de nieuwe versie van Android al weer snel op de agenda. Eerdere berichten spraken over deze zomer, maar Androidchef Hiroshi Lockheimer versprak zich eind februari tijdens het Mobile World Congress. Uit zijn woorden viel op te maken dat de nieuwe release pas in de herfst komt. Naar verluidt heet Android 5 Jelly Bean.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten