Android krijgt mogelijk meerdere gebruikersprofielen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 31 juli 2012 11:19

Apps & Software

Google gaat het in een toekomstige versie van Android mogelijk maken om verschillende gebruikersprofielen aan te maken. Dat schrijft Tweakers.net op basis van bevindingen die website Android Police heeft gedaan in de broncode van Android.

Door het aanmaken van verschillende gebruikersprofielen wordt het mogelijk om zaken als de interface, apps en instellingen aan te passen aan verschillende situaties of personen. Volgens Android Police wordt Android al ruim een jaar voorbereid op de komst van meerdere profielen.

De Amerikaanse website zegt hiervoor verschillende aanwijzingen te hebben gevonden in de broncode van Android. Zo werd in april 2011 een code toegevoegd die de instellingen voor apps opslaat in een nieuwe genummerde gebruikersmap. "Dit voor een ondersteuning van meerdere gebruikers", aldus de toelichting van Google bij de betreffende code.

Eenvoudig schakelen

Een maand later voegt Google nog iets opvallends toe aan de broncode onder de noemer: 'multi-user 1st major checkin'. Hierbij verklaart Google onder meer dat er eenvoudig tussen profielen geschakeld kan worden "door de power-knop van een telefoon lang in te drukken."

Android Police noemt nog enkele andere toevoegingen aan de broncode die op de komst van gebruikersprofielen moeten wijzen. Echter wordt hieruit niet duidelijk wanneer Google de functionaliteit daadwerkelijk beschikbaar wil stellen. De meest recente versie van het OS, Android 4.1 Jelly Bean, biedt de optie in ieder geval nog niet.

0 Reactie(s) op: Android krijgt mogelijk meerdere gebruikersprofielen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.