Android Market wordt onderdeel van Google Play

Door: Elmar Rekers | 07 maart 2012 10:53

Apps & Software

De Android Market van Google zal voortaan door het leven gaan als Google Play. Met deze nieuwe naam wil de internetgigant de 'verscheidenheid' van de online winkel benadrukken.

Google Play betekent feitelijk de samenvoeging van enkele bestaande online winkels voor apps, muziek, films en boeken. Google wil hiermee één portaal voor al hun digitale content neerzetten. Omdat veel van de diensten in Nederland nog niet beschikbaar zijn, kunnen gebruikers hier enkel nog bij Google Play terecht voor het downloaden van applicaties.

In de cloud

Google zegt er middels het centrale downloadcentrum voor te willen zorgen dat gebruikers al hun aangekochte content in de cloud kunnen benaderen van verschillende apparaten. Google Play wordt automatisch als update aangeboden aan gebruikers van een apparaat dat minimaal over Android 2.2 beschikt. Naast de naamsverandering zijn er voor Nederlandse gebruikers niet veel veranderingen te zien ten opzichte van de Android Market.

Wanneer Google zijn andere e-diensten in Nederland beschikbaar stelt is nog altijd onduidelijk. Zo is het digitaal aanschaffen van muziek momenteel voorbehouden aan mensen in de Verenigde Staten en is ook het online kopen van boeken (Japan) en films (Engeland en Canada) nog niet aan Nederlanders besteed.

[youtube]GdZxbmEHW7M[/youtube]

0 Reactie(s) op: Android Market wordt onderdeel van Google Play

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.