Android tablets krijgen binnen enkele weken Flash

Door: uhro-van-der-pluijm | 23 februari 2011 12:31

Apps & Software

Adobe brengt binnen een paar weken Flash uit voor tablets met Android 3.0. Aangezien apparaten met dat besturingssysteem al op weg zijn naar de winkels, moeten gebruikers het voorlopig zonder doen.

Adobe heeft maandag aangekondigd dat zij ‘binnen enkele weken’ Flash voor Android versie 3.0 (Honeycomb) uitbrengt. Eerder vertelden leveranciers nog dat Flash in de ‘lente van 2011’ uit zou komen voor Honeycomb. Door die vage tijdsopgave waren veel mensen bang dat Flash niet voor het einde van de lente uit zou komen. Die angst blijkt nu ongegrond.

Meer dan vijftig tablets met Flash

Afgelopen weekend werd bekend dat de Motorola Xoom, die donderdag in de VS uitkomt, het zonder Flash moet stellen. Maar naar verwachting hoeven kopers van dat apparaat het niet lang zonder de software van Adobe te doen. Als de software verkrijgbaar is kunnen gebruikers van een apparaat zonder Flash die via de Market downloaden.

“Consumenten vragen duidelijk om Flashondersteuning voor tabletcomputers”, zegt Matt Rozen van Adobe in een blogpost. “Het goede nieuws is dat ze nu niet te lang hoeven wachten. We weten dat er in 2011 meer dan vijftig tablets met een volledige web ondersteuning (inclusief Flashondersteuning) uitkomen”, vervolgt hij.

“Xoom gebruikers zijn de eersten die van dat voordeel kunnen genieten”, stelt hij toekomstige kopers van de Motorola tablet gerust. De blogpost lijkt vooral gericht op critici die stelden dat de onzekerheid over Flash mensen tegen zou houden om een tablet met Honeycomb aan te schaffen.

Full HD video

Adobe geeft aan dat versie 10.2 van haar Flash Player na de release wordt aangeboden als download. De software zal ook voorgeïnstaleerd worden op bepaalde tablets, al is het nog onbekend welke. Gebruikers van een tablet met dual-core cpu kunnen volgens Adobe Full HD video met tot 30 frames per seconde afspelen met Flash 10.2 op hun tablet.

Het feit dat Adobe Flash levert op Android apparaten wordt alom gezien als een belangrijk voordeel van dat besturingssysteem ten opzichte van iOS. Apple accepteert de technologie niet op haar iPad en iPhone. Opvallend omdat de technologie nog steeds de meest gebruikte is voor streaming video.

Flash op 132 miljoen apparaten

Steve Jobs heeft verschillende redenen genoemd waarom Apple de technologie schuwt. Daarbij stelt hij onder andere dat de software een aanslag pleegt op de levensduur van de batterij. Ook zouden moderne alternatieven zoals HTML5 video beter werken.

Adobe verdedigde zichzelf daartegen door met gegevens te komen die dat tegenspraken. Het bedrijf plaatste daarna in enkele landen paginagrote advertenties in dagbladen.

Adobe verwacht dat Flash aan het eind van dit jaar op zo’n 132 miljoen apparaten geïnstalleerd zal zijn. Het bedrijf zegt met dat getal haar schattingen voor 2011 verhoogd te hebben.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Android tablets krijgen binnen enkele weken Flash

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.