Angry Birds op de pc

Door: Robbert Brus | 29 december 2011 12:12

Apps & Software

Eind 2009 bracht het Finse bedrijf Rovio het spelletje Angry Birds uit op de iPhone. Binnen de kortste keren was het spel de meest gedownloade app in de App Store. Angry Birds is een eenvoudig spelletje waar vogels met een katapult gelanceerd worden om zo hun rivalen, de varkens, te verslaan. Het spel is zeer verslavend en zeker een aanrader voor iedereen om eens gratis te proberen, ook op de pc.

1. Het spel

In het spel Angry Birds neemt u het op voor een bende boze vogels, die achter een groep varkens aanzitten. Deze varkens hebben de eieren van de boze vogels gestolen. Door de vogels als kamikaze-piloten via een katapult te lanceren, is het de bedoeling de varkens en hun schuilplaatsen te vernietigen en zo de eieren terug te krijgen.

De eerste levels zijn vrij eenvoudig uit te spelen, maar naarmate u vordert, worden de levels moeilijker. U kunt zich door het level bewegen door met de linkermuisknop in de wereld te klikken en deze links of rechts te bewegen. Klik met links op een vogel en beweeg deze naar links om de katapult aan te spannen. Laat de muisknop los om de vogel te lanceren. Doet u dit op de juiste hoogte en met de juiste kracht, dan wordt de vogel richting de varkens geworpen en kunt u de bouwconstructies van de varkens vernietigen. Naarmate u verder komt, komen er steeds meer vogels bij met elk hun eigen specialiteiten.

De varkens hebben de eieren van de boze vogels gestolen. Aan u de taak deze terug te krijgen.

2. Google Chrome

Wilt u Angry Birds in uw browser spelen, dan hebt u Google Chrome en een Google-account nodig. Google Chrome beschikt namelijk over een applicatiewinkel genaamd Chrome Web Store, waar softwareontwikkelaars hun producten op uit kunnen brengen. Naast Angry Birds vindt u in de Chrome Web Store nog andere spelletjes, handige uitbreidingen voor de browser en leuke programma's. Voor de installatie van Google Chrome gaat u naar de website van Google. Klik op de knop Google Chrome downloaden, kies er eventueel voor om Google Chrome als uw standaardbrowser in te stellen en indien akkoord met de voorwaarden klikt u op de knop Accepteren en installeren. Klik vervolgens op Uitvoeren en nogmaals op Uitvoeren, om de installatie te starten. Kies na de installatie welke zoekdienst u wilt gebruiken door op de knop Kiezen te drukken.

Angry Birds is te downloaden via de Chrome Web Store, die op zijn beurt beschikbaar is via Google Chrome.

3. Downloaden en spelen

Na de installatie, kunt u via Google Chrome naar de Chrome Web Store. Zoek linksboven naar Angry Birds en druk op de juiste app. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome en log in met uw Google-account. Hebt u geen Google-account, klik dan op Maak nu een account aan, vul de gewenste gegevens in en druk op de knop Maak mijn account. Bevestig uw account via e-mail en voer opnieuw de stappen uit. Log in op uw Google-account, kies nogmaals Toevoegen aan Chrome en klik op Installeren. Vervolgens wordt een nieuw tabblad geopend met de geïnstalleerde applicaties. Druk op Angry Birds om het spelletje te starten en te spelen via uw browser. Klik op Play en selecteer het hoofdstuk dat u wilt spelen. Klik op een van de zeventig levels, om deze te starten. Telkens als u een level succesvol hebt afgerond, wordt er een nieuw level vrijgespeeld.

Angry Birds voor Google Chrome zit nog in de bètafase, er zijn evengoed maar weinig fouten te vinden.

0 Reactie(s) op: Angry Birds op de pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.